Zsírégető pulzus tartomány kalkulátor

A Zsírégető pulzus tartomány kalkulátor segítségével azonnal megtudhatod, hogy a nemed, korod alapján mi a számodra ideális pulzusszám a zsírégetés beindításához. A kalkulátor a legújabb kutatások alapján számolja ki a zsírégető pulzusszámot.

Információk a zsírégető pulzusszám kalkulátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan működik a zsírégető pulzustartomány kalkulátor?

A kiszamolo.com kalkulátora külföldi kutatásokat felhasználva számolja ki az ideális zsírégető pulzus tartományt. A számítás során az új kutatások alapján készített formula különbséget tesz nem csak a kor alapján, de a férfiak és nők között is, így még pontosabban képes meghatározni a zsírégető pulzus tartományt.

2. Mi az a zsírégető zóna?

A zsírégető zóna lényegében a zsírégető pulzustartomány: ettől a tól-ig pulzusszám zónában indítható be a zsírégetés. A zsírégető zónát a percenkénti pulzusszám alsó és felső értékével adják meg, ha fogyni szeretnél, akkor a pulzusszámodat a testedzés során ezen tartományban kell tartanod.

3. Hogyan kell kiszámolni a zsírégető pulzusszámot?

• Elsőként ki kell számolni a maximális pulzusszámot (MHR).

• Férfiként vond ki az életkorodat 220-ból, míg nőként 206-ból vond ki az életkorod 88 százalékát.

• A kapott összegnek számold ki a 60, illetve a 70 százalékát. Ez a két érték lesz a zsírégető zóna alsó és felső határa, vagyis edzés közben a pulzusod számát e két érték között kell tartanod.

• Egy példán keresztül is bemutatjuk a zsírégető pulzusszám, illetve a zsírégető zóna kiszámítását. Tegyük fel, hogy egy 45 éves férfiről van szó. Ekkor az MHR értéke 220-45=175, ennek 60 százaléka pontosan 105, míg  70 százaléka 122,5, vagyis a zsírégető tartomány 105-123.

4. Mikor indul be a zsírégetés, hány perc mozgás után vált át a szervezet zsírégető üzemmódra?

A zsírégetés alapvető feltétele az, hogy kevesebb legyen a napi kalória bevitel, mint amennyi a napi felhasználás. Ehhez tisztában kell lenned a napi kalóriaszükségleteddel, amit itt tudsz kiszámolni. A mozgás időtartamát tekintve legalább 30-40 percig a zsírégető zónában kell „tartózkodnod” ahhoz, hogy beinduljon a zsírégetés folyamata. Érdemes hetente legalább 3-4 alkalommal edzeni.  Ha bizonytalan vagy, hogy szükséged van-e egyáltalán zsírégetésre, akkor használd a BMI-kalkulátort, vagy a Derék-csipő arány kalkulátort, hogy megtudd, van-e esetleg felesleged. A kalóriabevitel kordában tartásához nagy segítség lehet ez a részletes kalóriatáblázat és szénhidrát táblázat is.

5. Mire figyeljek még, hogy maximális legyen a zsírégetés?

• Komoly fogyási tervek esetén az edzés megkezdése előtt mindenképpen konzultálj dietetikussal, illetve orvosoddal.

• Mindenképpen érdemes odafigyelni a táplálkozásra, hiszen így biztosan kialakítható az  helyzet, hogy több kalóriát égetsz el, mint amennyit felhasználsz.

• A táplálkozás során rendkívül fontos, hogy ne kezdj masszív koplalásba, hiszen így általában nem a zsír, hanem az izom kezd el majd égni.

• A fő étkezés a reggeli legyen.

• Egy-egy étkezés során egyél kevesebbet, de naponta többször. Ha így teszel, akkor a szervezeted nem kezd el hirtelen zsírt raktározni.

• Nem kell teljesen eldobni a szénhidrátot (a finomítottat persze mindenképpen), de annak bevitele történjen inkább a reggeli órákban és lehetőség szerint teljes kiőrlésű készítmények fogyasztása révén.

• Egy időre felejtsd el az alkoholt, ugyanis az alkohol kettős hatása révén nagyon megnehezíti céljaid elérést. Egyrészt a szesz képes blokkolni a zsírégető folyamatokat, másrészt óriási kalória bevitelt eredményez. Érdemes a fogyás idejére teljesen absztinenssé válni.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.