Hány nap van még nyárig? kalkulátor

Kíváncsi vagy arra, hány nap van még nyárig? Használd a kiszamolo.com „nyár kalkulátorát”, mely egyetlen kattintással megmondja a nyárig hátralévő napok számát az északi féltekén.

Információk a „Hány nap van még nyárig?” kalkulátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan számol a „Hány nap van még nyárig” kalkulátor?

A nyár váró kalkulátor nem csinál mást, mint az aktuális mai dátumtól kezdődően megszámolja a hátralévő egész napokat nyárig. Ez alapján adja meg az eredményt az északi féltekén (lásd. még a következő pontot).

2. Mikor van a naptári nyár és pontosan mikor kezdődik?

Az északi féltekén, így nálunk, Magyarországon is a naptári tavasz június 1-jével kezdődik és egészen augusztus 31-ig tart. Az északi féltekén található országokban a nyár akkor van, mint amikor nálunk a tél, vagyis például Új-Zélandon, Ausztráliában a nyár december 1-jével kezdődik és február 28-ig (szökőévben, mint amilyen 2020 is, február 29-ig) tart.

3. Mi az a csillagászati nyár és mikor kezdődik?

A csillagászati nyarat a nyári napfordulótól az őszi napéjegyenlőségig számoljuk, ami az északi féltekén  június 21. – szeptember 23. között van, míg a déli féltekén december 23. – március 20. közé esik.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.