MÁP Plusz kalkulátor

MÁP Plusz kalkulátor a Magyar Állampapír Plusz hozamának gyors és egyszerű meghatározásához. Online MÁP Plusz kalkulátor alkalmazásunk segítségével tetszőleges összegre és futamidőre meghatározhatod a befektetést várható hozamát.

Információk és tippek Magyar Állampapír Plusz kalkulátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan kell kiszámítani a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) várható hozamát?

• A MÁP Plusz 5 éves futamidejű, ugyanakkor az első félév végén és minden, a jegyzéstől számított egy év leteltével a periódus végén az addigi kamatok megtartásával, levonások nélkül hozzáférhető.

• A visszaváltási díj a fenti esetekben nulla, de ha nem ezekben a periódusban történik, akkor is mindössze 0,25%.

• Ahhoz, hogy a visszaváltási díj valóban nulla legyen, a visszaváltásnak a kamatfizetési időtartamba kell esnie, ez a kamatfizetés napja és ahhoz képest még plusz 5 nap.

• Ha a futamidő alatt nem akarod visszaváltani, akkor nincs semmilyen teendőd: az állampapír automatikusan megy tovább magasabb kamattal, a megszerzett kamatok pedig automatikusan befektetésre kerülnek, tehát már a kamatozott pénz fog tovább kamatozni.

• A MÁP Plusz fix, sávos kamatozású, így az első félévre 3,5%-ot, a másodikra 4%-ot fizet, majd minden évfordulókor 0,5%-kal növekszik az éves kamat mértéke, így az utolsó évre már 6% jár. Ha a teljes lejáratig megtartod az állampapírt, évesítve átlagosan 5%-os kamat illet meg.

2. Hogyan számol a MÁP Plusz kalkulátor?

A kalkulátor lényegében arra a kérdésre is választ ad, hogy mennyi lesz bizonyos mértékű és időtartamú befektetés után a Magyar Állampapír Plusz hozama.  A számítás a fent leírtaknak megfelelően történik, persze a kalkulátor figyelembe veszi azt is, hogy a fordulón történt-e a befektetés idő előtti megszüntetése. A Magyar Állampapír Plusz kalkulátor tehát az alábbi kamatokkal számol:

az első félévben évi 3,5%

a második félévben évi 4,0%

2. évben évi 4,5%

3. évben évi 5,0%

4. évben évi 5,5%

5. évben évi 6,0%

3. Milyen összeget fektethetek Magyar Állampapír Pluszba?

Lényegében bármennyit, nincs megkötés arra vonatkozóan sem, hogy az összegnek 1000-el kell oszthatónak lennie, tehát akár 123768 forint is befektethető MÁP Pluszba.

4. Kell-e fizetni kamatadót a MÁP Plusz után?

A Magyar Állampapír Plusz után nem kell megfizetni a 15%-os kamatadót!

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.