Derék-csípő arány kalkulátor

A derékcsipő arány kalkulátor segítségével pillanatok alatt kiszámítható, hogy a derék és csípő méreted alapján a normál, esetleg az alma, vagy a körte típusú testalkattal rendelkezel. Fontos tudni, hogy a normálistól eltérő arányszám általában egészségügyi kockázatot rejt.

Információk a derék-csípő arány kalkulátor által adott számításokkal kapcsolatban

Mire használható a derék-csípő kalkulátor?

A derék-csípő méretarány kalkulátor eredménye megmondja, hogy az adott paraméterekkel rendelkező személy elhízottnak számít-e avagy nem. Lényegében tehát ez az arányszám arról árulkodik, hogy valaki túlsúlyosnak számít-e. Kutatások alapján elmondható, hogy a derék-csipő hányados megbízhatóbb eredményt az BMI-indexnél az elhízás okozta szívinfarktus kockázat felismerésében, illetve meghatározásában.

Hogyan számítjuk ki a derék-csípő arányt, hogyan számol az online derék-csípő hányados kalkulátor?

Egy egyszerű osztással, vagyis a deréknál mért értéket elosztjuk a csípőnél mért értékkel. Ennek eredménye lesz a derék-csípő arány.

Hol mérjünk pontosan a derék és a csípő kerületét?

Két eshetőség van:

1. Normál testalkatúaknál a derék méretét a legkeskenyebb részen, a csípőt pedig a legszélesebb résznél.

2. Elhízott emberek esetében a derék méretét kb. 2,5 cm-el a köldök felett, míg a csípőt combcsont nagytompori részénél kell mérni.

Hogyan értelmezzük a derék-csipő méretarány kalkulátor által adott arányszámot?

Férfiak esetében a 0,9-es érték mondható megfelelőnek, ebben az esetben beszélhetünk megfelelő testalkatról, egészséges derék-csípő arányról, illetve ennek kapcsán kisebb egészségügyi kockázatokról.

A nők esetében a megfelelő érték 0,8.

Amennyiben a kapott értékek magasabbak, akkor alma típusú elhízásról beszélhetünk, az ehhez társuló jellemző egészségügyi kockázatok az infarktus, cukorbetegség, agyvérzés, illetve magas vérnyomás.

Ha a kapott érték jelentősen kisebb a normálisnál, akkor a körte típusú elhízás esete áll fent, ez esetben visszérbetegség, illetve egyéb mozgásszervi megbetegedések kockázatával számolhatunk.

Mi a szexi avagy a szép derék-csípő arány?

0,7-es értékkel bíró hölgyeket látnak leginkább vonzónak a férfiak, legalábbis az indo-európai kultúrkörökben. Kínában a vonzó érték egyébként 0,6, míg Afrikában és Dél-Amerikában inkább a 0,8-0,9-es derék-csipő arány a megnyerő.

Mennyire megbízható a derék-csípő arány alapján levont következtetés?

Számos kutatás készült a derék-csípő méretarány alapján, mely alátámasztotta a várható egészségügyi kockázatokat. Akadnak olyan kutatások, melyek a derék-csípő arányt az elhízás kapcsán jobb jelszámként aposztrofálják, mint a rendkívül elterjedt testtömeg-indexet. Természetesen egy online teszt nem tekinthető megalapozott diagnosztikának, ezért bármilyen típusú elhízás, vagy egészségügyi probléma esetén haladéktalanul fordulj szakemberhez, illetve orvoshoz.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.