Diabétesz kockázat kalkulátor

A diabétesz kalkulátor segítségével a 2-es típusú, vagyis időskori diabétesz kockázata, rizikója határozható meg mindössze 2 perc alatt. A kalkulátor a kiszámolt eredmény alapján 5 kategória egyikébe sorolja a kitöltőt. Ha akárcsak felmerül a cukorbetegség kockázata, mindenképpen fordulj orvoshoz!

Tippek és információk a diabétesz rizikó kalkulátor használatával kapcsolatban:

1. Milyen cukorbetegségek léteznek? Melyik fajtájára vonatkozóan képes meghatározni a rizikó faktort az online diabétesz kockázat kalkulátor?

A diabétesznek három fajtára létezik, ezek a következők:

• 1-es típusú diabétesz: Ez a vele született cukorbetegség, szokták fiatalkori v. ifjú kori diabétesznek is hívni.

• 2-es típusú diabétesz: Ez a diabétesz fajta idősebb korban, általában 40 év felett jelentkezik, jellemzően a túlsúllyal küzdök, valamint az arra hajlamosabbak körében. A diabétesz kockázat kalkulátor is erre a cukorbetegség fajtára számolja ki a bekövetkezés valószínűségét a genetikai, valamint az életmód adatok alapján.

• Terhességi diabétesz: Ez a cukorbetegség a várandós kismamáknál jelentkezhet, általában a terhesség utolsó szakaszában. Természetesen itt is fontos az odafigyelés, ill. az orvosi felügyelet. A diabétesz ezen fajtája a terhesség után jó esetben meg is szűnik, de a 2-es típusú diabétesz bekövetkezésének esélyét növelheti.

2. Mik a cukorbetegség lehetséges tünetei?

Általánosságban elmondható, hogy a diabétesz tünete lehet az állandó szomjúság, a fáradékonyság, a folyamatos éhségérzettel együtt jelentkező súlyveszteség, illetve a megnövekedett vizeletmennyiség.

3. Mi a normális vércukorszint értéke?

Az általánosan elfogadott és normálisnak tekintett vércukorszint 4-6 mmol/l között van, fontos, hogy ezek az értékek az étkezés előtt értendők.

4. Hogyan határozzam meg a testtömeg-indexet? 

A BMI-indexet a legegyszerűbben a kiszamolo.com testtömeg-index kalkulátorával határozhatod meg.

5. Igaz, hogy az alma típusú elhízás esetén nagyobb a cukorbetegség kialakulásának kockázata?

Egyes kutatások szerint igen, ez az elhízás-típus jól tetten érhető a derék-csípő arány kiszámítása és az eredmény értelmezése révén.

6. Mi alapján számol a Diabétesz Kockázat Kalkulátor?

A cukorbetegség kockázatát kiszámító kalkulátor a Findrisc kérdőív alapján számolja ki a diabétesz rizikót!

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.