ROI-kalkulátor

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi egy adott befektetés megtérülése, akkor a ROI-kalkulátor (Return On Investment) adja meg a választ. Megtérülés kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámolhatod, hogy a bevétel és kiadás figyelembe vételével mekkora a ROI.

Hasznos információk a ROI-kalkulátor használatával kapcsolatban:

1. Mi is tulajdonképpen a ROI (Return On Investmen)?

A ROI, vagy magyarul a befektetés megtérülése egy arányszám, mely megmutatja, hogy adott befektetésre milyen arányú profit esik. A ROI segít abban, hogy eldöntsük, mibe érdemes pénzt fektetni, illetve egy meglévő befektetést érdemes-e tovább fenntartani, folytatni.

2. Hogyan számolja ki a megtérülést a ROI-kalkulátor?

A ROI kiszámítása egyszerű, a következő képlet alapján számítják: ROI = [(bevétel  – költség)/költség]*100

3. A ROI nem mindenható.

A ROI számítása rendkívül egyszerű, ráadásul mindössze két értéket kell alkalmazni, ugyanakkor éppen ebből adódóan nem ad pontos és átfogó képet a konkrét befektetésről, hiszen számos kockázatot és környezeti tényezőt nem vesz figyelembe.

4. Példa a megtérülés számítására:

Tegyük fel, hogy Péter egy csirkefarmot indított, melybe 1 év alatt összesen 3,5 millió forintot fektetett. Ezen időszak alatt az összes költsége 2 millió forint volt. A fenti képletet alkalmazva a ROI 75 százalék lesz.

5. Hogyan értelmezzük a ROI-kalkulátor által kiszámolt ROI értéket?

Minél nagyobb, annál jobb a befektetés, s minél kisebb (akár mínusz értéket adó), annál inkább kerülendő, illetve szabadulni kell tőle. Ha a ROI nulla százalék, az azt jelenti, hogy nincs profit.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.