Lottószám generátor (6-os lottó)

Hatoslóttó generátor. Hatoslottóznál, de nincs ötleted arra vonatkozóan, hogy melyik 6 számot játszd meg? Online hatoslottó lottószámszám generátor alkalmazásunk segítségével mindössze egyetlen gombnyomásra mutatunk neked hat véletlenül előállított lottószámot.

Hasznos infók a hatoslottó lottószámn generátorral kapcsolatban:

1. Hogyan történik a hatos lottónál a húzás?

A hatoslottóban 45 számból húznak ki összesen 6-ot (az ötöslottó esetében „csak” 5 darab számot húznak ki, de 90 számból).

2. Mennyi a lehetséges kombinációk száma a 6-os lottóban? A 6-os lottószám generátor ezek mindegyikét képes „kihúzni”?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyi hatoslottó szelvényt kell kitölteni ahhoz, hogy biztosan nyerjünk. Nos, nagyon sokat, egyszerűen nem érné meg. A 6 darab szám összesen 45*44*43*42*41*40 féle sorrendben jöhet ki (ami egészen pontosan 5 864 443 200). Ugyanakkor ez a képlet nem veszi figyelembe azt, hogy a számok sorrendje mindegy a húzásnál, ezért még el kell osztani az előző eredmény 1*2*3*4*5*6-el (ez 720). Ennek eredménye pedig 8 145 060, vagyis „valamivel” több, mint 8 millió szelvényt kell kitölteni ahhoz, hogy biztosan legyen 6 találatos szelvényünk. A 6-os lottó lottószám generátor természetesen az összes kombinációt képes előállítani.

Ha kíváncsi vagy arra, mik voltak az eddig kihúzótt 6-os lottó nyerőszámok, itt megtudhatod.

3. A hatos lottószám generátor használatán túl hogyan nyerhetek többet?

Egyrészt minél több szelvényt töltünk ki, annál nagyobb az esélyük, így a lottószám generátor alkalmazást is érdemes többször használni egy játékon belül. Ha például 10 szelvénnyel játszunk, akkor az esélyünk a nyerésre máris 1 a 814506-hoz. Ami biztosan nem segít, az az, hogy kihagyjuk azokat a számokat, amiket korábban kihúztak: mivel ezek egymástól független események, így minden húzásnál minden szám kihúzásának esélye pontosan ugyanannyi. Ezen kívül érdemes még elkerülni azokat a számokat, amiket gyakran húzunk be mi, magyarok (pl. 3, 7, 13, 21), így kisebb lesz az esélye annak, hogy osztozkodnunk kell mással a nyereményen. Vagyis a nyerési esélyeid növeléséhez egyszerűen használd többször a 6-os lottószám generátor alkalmazást minél több szelvény kitöltéséhez.

4. Az ötöslottón vagy a hatoslottón több az esélyem a telitalálatra?

Mivel az ötöslottó esetében a telitalálatos szelvényre az esély 1: 43 949 268, ezért a 6-os lottón kb. 5,39-szer nagyobb a valószínűsége annak, hogy egyetlen szelvénnyel telitalálatot érj el. Ha inkább az 5-ös lottón játszanál véletlen számokkal, akkor az ötös lottó lottószám generátor itt érhető el!

Ha ettől eltérő számokat szeretngél generálni, akkor használd a véletlenszám generátorunkat, vagy pedig az online dobókockát. Utóbbival sokféle dobokocka eldobását tudod szimulálni tetszőleges kombinációban.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.