Online dobókocka

Az Online Dobókocka Szimulátor segítségével 4, 6, 8, 10, 12, 20, és 100 oldalú dobókocka dobást lehet szimulálni, egyszerre akár többet is. Válaszd ki, hogy melyik digitális dobókockákat akarod eldobni, aztán indítsd útjára a kockákat.

Online dobókocka szimulátor

Válassz dobókockát, egyszerre akár többet is, majd gurítsd el őket, hogy lásd az eredményt!

+
+
+
+
+
+
+
?

Hogyan működik az online dobókocka szimulátor?

Az online dobókocka szimulátor különböző oldalszámú dobókocka eldobására és ennek eredményének megjelenítésére alkalmas. A digitális dobókockák között megtalálhatók, négy, hat, nyolc, tíz, tizenkettő, húsz és száz oldalú dobókockák, bár valójában ezek közül csak a 6 oldalú nevezhető igazi kockának. Mivel az itt található online dobókocka szimulátor képes a szerepjátékokban is használatos oldalszámú dobókockák szimulálására, ezért könnyen helyettesíthetik a hagyományos dobókockákat is. Egyszerre akár több virtuális dobókocka is kiválasztható és együtt elgurítható. A mi dobókocka gurító appunk ráadásul többet tud a Google dobokocka appnál is, mert akár 100 oldalú dobókockát is elguríthatsz.

Hány oldalú lehet a virtuális dobókocka?

A virtuális dobókockák között találsz, 4, 6, 8, 10, 12, 20 és 100 oldalút, s ezeket tetszőleges kombinációban tudod együtt is használni. Tehát például foghatsz egy hat oldalú és egy húsz oldalú virtuális dobókockát, „elhajíthatod” és megnézheted mi lesz az eredménye. Az online dobókocka szimulátor segítségével olyan kockadobásokat is meg tudsz valósítani, ami a való életben, valós kockák segítségével nagyon nehézkes, vagy akár lehetetlen is (pl. eldobhatsz húsz darab 12 oldalú dobókockát és megnézheted mi lesz egyenként és összesítve is az eredmény). Ha ettől eltérő oldalszámú online dobókockára van szükséges, akkor használd a véletlenszám generátort, amivel tetszőleges oldalszámú dobókocka eldobása szimulálható.

Mekkora az esélye annak, hogy az online dobókocka eldobásánál egy adott szám jön majd ki?

Az esély mindig az adott dobókocka oldalszámával függ össze, mivel egy-egy oldal egy-egy lehetséges kimenetet, kombinációt jelent. Például egy 4 oldalú dobókocka esetében 4 különböző kimenetel lehetséges, ezért bármely szám valószínűsége 0,25, vagyis 25 százalék.

Mennyi a valószínűsége hogy szabályos kockával páros számot dobunk?

Szabályos dobókockának általában a 6 oldalú dobókockát nevezzük. Ebben az esetben a valószínűség számítás során azt kell figyelembe venni, hogy hány lehetséges eredmény van és abból mennyi lesz a számunkra megfelelő. A 6 oldalú dobókocka esetében 6 lehetséges kimenetel van. Ezek közül a számunkra „jó” eredmény az, ha a szám páros, ez 3 esetben fordul elő. Összességében tehát annak, hogy valaki szabályos dobókockával páros számot dobjon, 0,5 vagyis 50 százalék. Ha részletesebben érdekel a valószínűségszámítás, akkor a témáról, játékos példákkal itt tudhatsz meg többet.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.