Bioritmus kalkulátor

Online Ingyenes Bioritmus kalkulátor azoknak, akik szeretnék tudni, hogyan áll fizikai, értelmi és szellemi (intellektuális) állapotuk. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mikor vagy fizikai, érzelmi, illetve intellektuális szempontból a csúcson, add meg születési adatodat és máris megmutatjuk.

Bioritmus kalkulátor

 
 
Születésnap:

Céldátum: ()

Bioritmus görbék beállítása


Hasznos információk a bioritmus kalkulátor használatához, illetve az eredmények értékeléséhez

1. Mi is az a bioritmus, illetve hogyan működik a bioritmus kalkulátor?

A bioritmus [1]https://en.wikipedia.org/wiki/Biorhythm szülőatyja a XIX. században született és Berlinben praktizáló Wilhelm Fliess[2]https://www.freudfile.org/fliess.html, aki úgy vélte, hogy az ember életét teljesen átszövik a ciklikus események. Elmélete szerint ez a ciklikusság az emberek általános fizikai, érzelmi és szellemi állapotára is igazak, s így egy képlet segítségével meghatározható, illetve kiszámolható az, hogy miért vagyunk energiával telítve az egyik nap, míg teljesen lelombozottak pár héttel később egy másik nap.

A bioritmus kalkulátor a születési dátum alapján határozza meg azt, hogy melyik ciklusban éppen hol tartunk, illetve a bioritmus kalkulátor által megrajzolt grafikon révén az is látható, hogy az egyes állapot ciklusok hogyan alakultak a múltban, illetve mire számíthatunk a biortimus változás tekintetében az elkövetkezendő napokban.

2. Mit jelent a bioritmus kalkulátor által is számolt és megjelenített fizikai állapot?

A bioritmusban a fizikai állapot írja le az általános (jó) közérzetet, fizikai energizáltságunkat (erőnlétünket), a vitalitást – a ciklus hossza 23 nap. Ez egyébként a bioritmus kalkulátor által megjelenített legrövidebb ciklus.

3. Mit jelent a bioritmus kalkulátor által is számolt és megjelenített érzelmi állapot?

A bioritmus kalkulátor által megjelenített, 28 nap hosszú érzelmi ciklus kreativitásunkat, érzékenységünket, hangulatunkat, tudatosságunkat számszerűsíti.

4. Mit jelent a bioritmus kalkulátor által is számolt és megjelenített szellemi (intellektuális) állapot?

A bioritmus kalkulátor által megjelenített szellemi állapot, mely a leghosszabb mind közül (33 napos), logikai képességeinkről, memóriánk aktuális működéséről, agyunk elemzőképességéről, összességében eszünk élességéről ad felvilágosítást.

5. Mit jelent az intuitív bioritmus görbe?

A 38 napos intuitív ciklus nem tartozik az elsődleges bioritmus ciklusok közé. Ez az állapotjelzi mutatja meg azt, hogy mikor bízhatsz meg a „hatodik érzékében„.

6. A másodlagos bioritmus görbék mit jelentenek?

  • Szenvedélyesség – A fizikai és érzelmi ciklusok eredőjéből származtatott görbe.
  • Érvényesülés – A fizikai és intellektuális ciklusok eredőjéből származtatott görbe.
  • Bölcsesség –  Az intellektuális és érzelmi ciklusok eredőjéből származtatott bioritmus görbe.

7. Azt extra bioritmus görbék mit jelentenek?

  • Észlelés – A fizikai és intuitív ciklusok interakciójából származtatott görbe.
  • Lélek = Az érzelmi és intuitív ciklusok interakciójából származtatott görbe.
  • Siker = Az intellektuális és intuitív ciklusok interakciójából származtatott görbe.

8. Mit jelent a Ji csing bioritmus görbe?

A természet tövényeit alapul vevő Ji csing vonatkozásában újabb három terület, a művésziesség, az öntudat és spritualitás hármasa származtatható, amit szintén megjelenít a bioritmus kalkulátor, ha bekapcsolod ezt az opció.

9. Mi a bioritmus kiszámításának képlete?

A bioritmust a fenti ciklusok alapján számoljuk a sin(2π*ciklus-hossza) képlet alapján, ezt a képletet alkalmazza a kiszamolo.com kalkulátora is. Értéke +100% és -100% között változik. A bioritmusban az egyes állapotokhoz tartozó +100 százalék jelenti a maximális, legjobb értéket, míg a -100% a minimális, legkedvezőtlenebb értéket. A bioritmus kalkulátor által rajzolt görbék napok szerinti alakulásából jól látható, hogy az egyes bioritmus állapotok hogyan alakultak a múltban, illetve mire számíthatunk az elkövetkezendő napokban.

Az általános képlet így alkalmazható a három leggyakoribb ciklusra:

  • Fizikai = sin(2π*23)
  • Érzelmi = sin(2π*28)
  • Intellektuális = sin(2π*33)

A bioritmus ciklusok eltérő hosszából adódóan az állapotok nagyon ritkán vannak egyazon szinten. Kiszámítható az is, hogy az összevont ciklusoknak mi az ismétlődési ciklusa. Ez a fizikai és érzelmi állapotok esetében például 644 naponta, de ha mind a három alap bioritmus állapotot együtt nézzük, akkor itt az ismétlődés 21 252 naponként következik be.

A bioritmus számítások elvégzésére egyébként régen külön (hagyományos) kalkulátorokat gyártottak, erre ma már, az internet korábban természetesen nincs szükség. Ha szeretnéd azt is megtudni, hogy milyen csillagjegyben születtél, a hagyományos, illetve a kínai horoszkóp szerint, akkor nálunk a csillagjegy kalkulátor segítségével azt is emgtudhatod.

10. Hogyan kell értelmezni a megjelenített bioritmus grafikonokat, adatokat?

A bioritmus kalkulátor az általad választott összes bioritmus jellemzőre megrajzolja a bioritmus változási görgbéket. A kalkulátor által megjelenített függőleges egyenesnél található a mai nap, melyeknél meg kell nézni, hogy a görbe hol áll éppen. A pontos értékeket a kalkulátor a görbe alatt meg is jeleníti. A +100 a legjobb értéket jelenti, míg a -100% a legkedvezőtlenebbet. Mivel a kalkulátor a mai dátumhoz képest plusz-mínusz 15 napra a változásokat is megjeleníti, ezért az is láthatóvá válik, hogy az elkövetkezendő 15 napban mikor lesz valaki az érzelmi, fizikai, szellemi bioritmusának csúcsán.

Ezen felül a bioritmus görbét mozgatni is tudod, mégpedig úgy, hogy a bal egérgombra kattintasz és közben jobbra-balra mozgatod az egeret (vagy az egér görgőjét). Ezen kívül meg tudod változtatni a mai napot is úgy, hogy lenyomva tartod a jobb egérgombot vagy a Ctrl billentyűt és közben mozgatod az egeret jobbra, illetve balra.

Az egyes bioritmus görbék színe is változtatható a kalkulátor felületén. Ehhez kattints az adott színre és válaszd ki a neked megfelelőt.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.