Csillagjegy kalkulátor

Online csillagjegy kalkulátor a hagyományos és kínai horoszkóp szerinti csillagjegy gyors és egyszerű meghatározásához. Add meg a születési dátumodat és máris megmutatjuk, hogy melyik csillagjegy szülötte vagy. A kalkulátor után az adott csillagjegy legfontosabb jellemzőit is bemutatjuk.

 

Információk a csillagjegy kalkulátor eredményeinek kiértékeléséhez:

1. A horoszkóp csillagjegyek és jellemzőik:

• KOS: Kulcsszavak: Energia, akarat, harc, versengés, cselekvés, férfiasság, lendület, kezdeményezés. Negatívuma: önzés, agresszió, túlzott sietség. A Kos jegyének uralkodó bolygója a Mars.

• BIKA: Kulcsszavak: Birtoklás, kényelem, gyarapodás, megtartás. Szereti a biztonságot, érdeklik a művészetek, a szépség, a divat. Negatívuma: lassú, makacs, túlzottan tapad a dolgokhoz, lusta, pénzéhes. Uralkodó bolygója a Vénusz.

•IKREK: Kulcssszavak: Közlés, közvetítés, kommunikáció. Pozitívumai: könnyedség, élénk, , logikus gondolkodás, sokoldalú érdeklődés, kíváncsiság, hajlékony alkalmazkodás. Negatívuma: szétszórtság, állhatatlanság, túlzott hajlam a változtatásra, felszínesség. Uralkodó bolygója a Merkúr.

•RÁK: Kulcssszavak: Családcentrikus, érzékeny, romantikus, óvatos, alkalmazkodó, házias, szeret másokról gondoskodni, anyáskodni.  Negatívuma: túlzott aggódás, hangulatingadozás, önállótlanság, félénkség. Uralkodó bolygója a Hold.

•OROSZLÁN: Kulcsszavak:  Vezetésre, hatalomra törekszik, céltudatos, de képes a dolgok megtartására, kitartóbb, mint a Kos. Büszke, nagyvonalú, optimista, fontos számára az alkotás. Negatívuma: túlzott hatalomvágy, parancsolgatás, felfokozott önbizalom. Uralkodó bolygója a Nap.

•SZŰZ: Kulcsszavak: Precizitás, pontosság, óvatosság. Sokat foglalkozik az egészségével, fontos számára a munka. Szeret rendszerezni, gyűjtögetni. Takarékos alkat. Negatívuma: Túlzott kritikusság, szorongás, aggodalmaskodás, munkamánia, egészséggel való túlzott foglalkozás, illetve a túl sok munka miatt ténylegesen megbetegedhet. Uralkodó bolygója a Merkúr.

•MÉRLEG: Kulcsszavak: Kapcsolatok, diplomatikus megközelítés, harmóniára törekvés, szépség szeretete, mértékletesség, művészi érdeklődés. Negatívuma: döntésképtelenség (mivel senkit nem akar megbántani), meghunyászkodás, elvtelenség, divatimádat, párhuzamos kapcsolatok. Uralkodó bolygója a Vénusz.

•SKORPIÓ: Kulcsszavak: Szélsőségesség, átalakulás, szenvedélyes lelkiség, szexualitás, kutatsi hajlamok, szívósság. Érdeklik az elmúlás kérdései, az okkult dolgok és a pénzügyek. Negatívuma: túlzott harci kedv, szélsőséges viselkedés, gondolkodás, a dolgok dúlása, pusztító hangulat, keménység, felfokozott érzelmek és szenvedélyek, ellentmondásosság. Uralkodó bolygója a Mars (hagyományosan) és a Plútó (amióta felfedezték).

•NYILAS: Kulcsszavak: Optimizmus, lelkesedés, őszinteség, bizalom, idealizmus, szabadságvágy. Negatívuma: naivitás, túlzottan bízik másokban, túlzásba vitt őszinteség, kíváncsiság, fokozott függetlenségi igény, nagyravágyás.  Uralkodó bolygója a Jupiter.

•BAK: Kulcsszavak: Kitartás, nagy akaraterő, munkabírás, fegyelem, gyakorlatiasság, takarékosság. Negatívumai: ridegség, szigorúság, munkamánia, túlzott anyagiasság, érzelmeit nem fejezi ki. Uralkodó bolygója a Szaturnusz.

•VÍZÖNTŐ: Kulcsszavak: Emberszeretet, humánus gondolkodás, függetlenség, eredetiség, idea-111s, barátságos viselkedés. Negatívuma: különcködés, túlzott önállóság, nem tűr semmiféle korlátozást. Uralkodó bolygója a Szaturnusz (hagyományosan) és az Uránusz (amióta felfedezték).

•HALAK:  Kulcsszavak: Mély érzelmek, önfeláldozás, a háttérből segít másokat, romantikus, tapintatos, együttérző, titokzatos. Negatívuma: a valóságérzék hiánya, megtévesztésre való hajlam, önbecsapás, titkolózás, befolyásolhatóság, hangulati ingadozás, szégyenlősség. Uralkodó bolygója a Jupiter (hagyományosan) és a Neptun (amióta felfedezték).

Forrás: Gyene Andrea – Asztrológia a gyakorlatban

2. A kínai horoszkóp csillagjegyei és jellemzőik:

• PATKÁNY: Gyorsan felismeri a különféle helyzetekben rejlő lehetőségeket, akarata erős. Kapcsolataiban tisztességes, ezt várja el másoktól is. A szerelemben szenvedélyes, szívesen feltárja érzelmeit. Munkáját energikusan, rugalmasan végzi, viszonylag könnyen veszi az akadályokat. Jól bánik az emberekkel, ért a taktikázáshoz is. 

•BIVALY: A Bivaly megbízható és nyugodt természetű, mindig megtartja ígéretét. Szereti a békét és a nyugalmat. Nem szereti a kockázatvállalást, az adósságnak még a gondolata is idegesíti, és viszolyog az ügyeskedéstől. Megbízható és alkalmazkodó partnerre van szüksége. Munkáját rendkívül komolyan veszi, észszerűen, gondosan tervez.

•TIGRIS: A Tigrist minden új kihívás lelkesíti, szereti a különleges helyeket és váratlan eseményeket. Élvezi az életet. Általában hallgat az ösztöneire. Kapcsolataiban előfordul, hogy sűrűn váltogatja partnereit, bár mindegyikért lángol. Szereti a független, önálló jellemű társat: örül, ha élvezik társaságát, de kedveli, ha partnere nélküle is boldogul. Született vezéregyéniség.

•NYÚL: Békés, csendes természetű, a külvilágra érzékeny személyiség. Tudja, hogy az apró részletek milyen fontosak lehetnek, ezért – a berendezéstől az ételeken át a társalgásig – mindenre gondot visel. Életvitelében konzervatív, biztonságát tartja fontosnak mindenekelőtt. Mindez kapcsolatait is jellemzi: akkor a legboldogabb, ha meghitt, otthonos légkört teremthet. A művészetek iránt érdeklődik, szereti a szellemes csevegést.

•SÁRKÁNY: Izgatja minden új lehetőség, tele van energiával, önbizalommal, képes tekintélyt szerezni magának. A Sárkány jegyében született emberek többnyire igen sikeresek. Vonzó megjelenésű, ért a csábításhoz. Természetesnek tekinti, hogy munkájában vezető szerepet tölt be, és az emberek többsége el is fogadja irányítását. 

•KÍGYÓ: Határozott és tevékeny, szereti az érdekes beszélgetéseket, az átgondolt eszmecserét. Az új lehetőségeket gyorsan észreveszi, elképzeléseit energikusan, kitartóan véghezviszi. Annyi energiát használ el, hogy időnként vissza kell húzódnia, élve kedvteléseinek, élvezve az élet örömeit.  A figyelmet és a gyöngédséget élvezi, de nem szívesen köti le magát. Munkáját szereti önállóan végezni, mert nehezen viseli, ha korlátozzák. Gondolkodása logikus, memóriája igen jó, ezért képes kifogástalanul végrehajtani feladatait.

•LÓ: Magabiztos, független egyéniség. Egy-egy ötlet könnyen elragadja, és azonnal hozzálát a megvalósításához. Könnyen elsodorja a kaland, szerelmi kapcsolatai egyáltalán nem unalmasak. Szereti teljes erővel belevetni magát a munkájába, de túlzott önbizalma miatt ritkán veszi észre, ha nem értenek egyet módszereivel. Ha szabad kezet kap, szeret keményen dolgozni, de helyt áll csapatjátékosként is.

•KECSKE: Kedvessége, tisztessége a legtöbb embert elbűvöli. Boldoggá teszi, elbűvöli egy-egy szép táj, egy művészi tárgy, egy szívbe markoló dallam. Fontos számára, hogy kényelmesen éljen, és ezt nem akarja kockáztatni. Sem szigorú elvekhez, sem feltételekhez nem hajlandó tartani magát kapcsolataiban, és nem viseli el, ha elnyomják kreatív szellemét. Életfelfogása könnyed, és bár tud felelősséget vállalni, nem erőssége a parancsolgatás.

•MAJOM: Cselekedetei általában helyesek, mert jó a megfigyelőkészsége és természetes intelligenciája van. Nem tűri, hogy valaki kárt okozzon neki vagy rontsa a jó hírét. A Majomnak kitűnő az emlékezőtehetsége, különösen a neveket és a számokat képes megjegyezni. A Majom jegyében született ember rendszerint igen művelt, rendkívül értelmes, kitűzött célját többnyire el is éri. Mindig valamilyen új tervet melenget, és nem nyugszik, amíg meg nem oldja problémáit.

•KAKAS: Társaságban elbűvölő, szereti vendégül látni barátait, új emberekkel ismerkedni. Dolgait szereti a saját szája íze szerint intézni, bízik ítélőképességében, rendkívül független szellem. Hódító egyéniség, mondhatni ajtóstól rohan a házba. Amikor munkáját nyugodt tempóban végezheti, van ideje gondolkodni és képzeletét működtetni, komoly sikerekre képes. Világosan és logikusan gondolkodik.

•KUTYA: Bátor, becsületes és önzetlen, mindig kész harcolni az igaz ügyért, vagy hogy megvédje bajba jutott barátait. Mindig és mindenhol az igazságot keresi. A szerelemben nehezen tárja fel saját érzéseit, fél partnerét terhelni szorongásaival. Előfordul, hogy egy-egy kapcsolatából lassan alakul ki szerelem. Munkájában szüksége van feladatköre pontos ismeretére.

 •DISZNÓ: Kedves, határtalanul segítőkész és tisztességes. Vágyik arra, hogy egyre újabb élményekben legyen része. Békeszerető, nem kedveli a viszályokat, és mindenkinek meghallgatja a véleményét. Az emberekben igyekszik mindig a legjobbat megtalálni, a világot derűlátással szemléli. Kiváló megfigyelő, mindent megjegyez, még ha ez nem is látszik. Munkájában nem vezérli különösebb becsvágy, elegendő számára. Forrás: Wikipédia: Kínai asztrológia

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.