Hitel előtörlesztés kalkulátor

Ingyenes online hitel előtörlesztés kalkulátor mindazoknak, akik szeretnének pénzt spórolni a hitel rendszeres vagy eseti előtörlesztése révén. Használd kalkulátorunkat, hogy megtudd, hogyan csökkentheted az előtörlesztés révén a futamidőt, illetve pl. a lakás jelzáloghitel összegét.

Hasznos információk a hitel előtörlesztés kalkulátor használatával kapcsolatban

 1. Mielőtt használnád kalkulátorunkat, mindenképpen olvasd el a Felhasználási feltételeket.
 2. A számítás elvégzéséhez elsőként add meg a hitel (pl. lakáshitel, egyéb jelzáloghitel) legfontosabb adatait:
  • Állítsd be teljes hitelösszeg értékét (az alapértelmezett összeg 30 millió).
  • Állítsd be a hitel futamidejét, kérlek, hogy a futamidőt évek számában add meg (alapértelmezett érték 20 év).
  • Állítsd a teljes futamidőre vonatkozó fix kamatot (alapértelmezett érték 5 százalék). Fontos, az itt megadandó fix hitelkamat nem egyenlő a THM-el!
 3. Amint beállítottad a hitelre vonatkozó főbb adatokat, a hitel előtörlesztés kalkulátor azonnal megmutatja a havi hiteltörlesztés mértékét, valamint egyéb fontos, a hitelre vonatkozó adatokat.
 4. A hitel előtörlesztés kiszámítása kapcsán kétféle előtörlesztés típussal tudsz kalkulálni:
  • A havi előtörlesztéshez beírt összeg esetében a kalkulátor úgy számol, hogy ekkora plusz összeget vagy hajlandó befizetni a hiteltörlesztésen túl.
  • Az egyszeri előtörlesztés megadásakor egy konkrét extra befizetésre vonatkozóan modellezheted le azt, hogyan változik a hitel futamideje. Természetesen az egyszeri befizetésből többet is megadhatsz más-más időpontokra „plusz” gombra kattintva.
  • Természetesen a hitel előtörlesztés kalkulátor arra is lehetőséget ad, hogy a két előtörlesztés típust tetszőleges összegekkel együtt használd.
 5. Fontos, hogy a hitel előtörlesztés kalkulátor nem ad átfogó képet a hiteled tényleges előtörlesztési lehetőségeiről, mivel fix kamattal számol, ami változó hitelkamat esetében nem megfelelően modellezi a teljes hitelfolyamatot, ezen kívül nem számol az előtörlesztés során egyes hitelintézetek, bankok által alkalmazott büntető kamattal, illetve egyéb szerződésmódosítási költségekkel.
 6. Mielőtt döntést hozol a hitel előtörlesztése kapcsán, mindenképpen konzultálj a hitelintézet képviselőivel, jogászoddal, vagy független pénzügyi szakemberrel, hogy megtudd, milyen extra költségekre számíthatsz, illetve milyen esetleges problémákkal nézhetsz szembe. Szintén fontos, hogy pl. lakáshitel előtörlesztése esetén kérj konkrét ajánlatot az előtörlesztésre vonatkozóan, hogy egyértelműen lásd. az így elérhető megtakarítások mértékét és az extra költségeket is.
 7. Szeretném tudni, hogy mennyibe kerülne pontosan a hitel előtörlesztés, illetve érdekelnek más bankok hitelajánlatai, mit tegyek? Használd ingyenes online hitelkalkulátor alkalmazásunkat, mellyel számos pénzintézet konkrét hitelajánlatát tudod egyszerűen és gyorsan összehasonlítani.
Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.