Hány nap van még halloween-ig? kalkulátor

Szeretnéd tudni hány nap van még halloween-ig? Mi sem egyszerűbb. Kattints a Kiszámol gombra és máris megtudhatod, hogy mennyit kell még aludnod október 31-ig.

Hasznos infók halloweenről (és mindszentekről, valamint a halottak napjáról):

A halloween eredete

A halloween egy ősi kelta ünnep, mely október 31-e éjszakára esik, s ami egyébként Írországból terjed el. Korábban inkább az angolszász országokban ünnepelték, de ma már Magyarországon is igen népszerű.

Mit ünneplünk halloweenkor?

Október 31. a keltáknál az óév utolsó napja (kb. az, mint ami most nálunk december 31.). A kelták a bő termés reményében Crom Crauch napistent ünnepelték, megköszönve neki a földet és a sok termést. Ezzel együtt úgy hitték, hogy halloween éjszakáján az elmúlt évben meghaltak lelkei összezavarhatják az élők életét, mivel a lelkek ezen az éjjelen vándorolnak a holtak birodalmába.

Hogy kapcsolódik halloweenhez mindszentek és a halottak napja?

Ezek keresztény ünnepek és nem keverendők össze sem halloweennel, sem egymással, még akkor is, ha sorban gyakorlatilag 1-1 nap választja el őket egymástól. Mindszentek az üdvözült lelkek ünnepnapja és november 1-jére esik, míg halottak napján elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő szeretteinket ünnepeljük, mégpedig minden évben november 2-án.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.