Peteérési (ovuláció) kalkulátor

Peteérési / Ovuláció kalkultár, hogy tudd, mely napokon vagy a leginkább fogamzóképes. Használd peteérési kalkulátorunkat, mellyel könnyedén kiszámolhatod az ovuláció várható napját, illetve azt, hogy mely napokon eshetsz könnyebben teherbe.

Hasznos információk az ovuláció kalkulátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan számol az online peteérés kalkulátor?

A peteérést, vagy idegen szóval ovulációt a 2 menstruáció közötti eltelt napok száma alapján tudod kiszámolni, a peteérés jellemzően a kettő közé esik. Ha tehát pl. a menstruációs ciklus hossza 28 nap (ez a legjellemzőbb), akkor az ovuláció várhatóan az utolsó menstruáció után 14 nappal következik be. Ez az ún. naptár módszer, amit az ovulációs kalkulátor alkalmazás is használ, de a peteérés pontos meghatározására a számos egyéb fizikai tünet alapján még pontosabban kijelölhető (pl. testhőmérséklet, illetve hüvelyváladék állaga alapján).

2. Hogyan számolja ki a legtermékenyebb napokat az ovuláció kalkulátor?

Mivel a spermium akár 4-5 napig is életképes a hüvelyben, ezért érdemes a peteérés előtti 5 napban házas életet élni. A fogamzó képesség egyébiránt a peteérés előtt 1-2 napban a legvalószínűbb, illetve úgy tartják, hogy az ovuláció utáni napon is érdemes még próbálkozni.

A peteérés pontos idején már patikában is kapható ovulációs teszt segítségével tudod legkönnyebben megállapítani. Ez főleg azoknak nagy segítség, akik nem érzékelnek egyéb testi tünetet, illetve menstruációs ciklusuk átlagos hosszára vonatkozóan sincs pontos adatuk.

Ha teherbe estél és azt szeretnéd megtudni, hogy hány napos terhes vagy, illetve mikorra várható a baba, akkor használd az online terhesség kalkulátorunkat!

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.