Peteérési (ovuláció) kalkulátor

Szeretnéd tudni, hogy mely napokon vagy a leginkább fogamzóképes. Használt peteérési kalkulátorunkat, mellyel könnyedén kiszámolhatod az ovuláció várható napját, illetve azt, hogy mely napokon eshetsz könnyebben teherbe.

Peteérés (ovuláció) kalkulátor

Kattints ide a számítás elvégzéséhez és az eredmény megtekintéséhez.

Hasznos információk az ovuláció kalkulátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan számol az online peteérés kalkulátor?

A peteérést, vagy idegen szóval ovulációt a 2 menstruáció közötti eltelt napok száma alapján tudod kiszámolni, a peteérés jellemzően a kettő közé esik. Ha tehát pl. a menstruációs ciklus hossza 28 nap (ez a legjellemzőbb), akkor az ovuláció várhatóan az utolsó menstruáció után 14 nappal következik be. Ez az ún. naptár módszer, amit az ovulációs kalkulátor alkalmazás is hsznál, de a peteérés pontos meghatározására a számos egyéb fizikai tűnet alapján még pontosabban kijelölhető (pl. testhőmérséklet, illetve hüvelyváladék állaga alapján).

2. Hogyan számolja ki a legtermékenyebb napokat az ovuláció kalkulátor?

Mivel a spermium akár 4-5 napig is életképes a hüvelyben, ezért érdemes a peteérés előtti 5 napban házas életet élni. A fogamzó képesség egyébiránt a peteérés előtt 1-2 napban a legvalószínűbb, illetve úgy tartják, hogy az ovuláció utáni napon is érdemes még próbálkozni.

A peteérés pontos idején már patikában is kapható ovulációs teszt segítségével tudod legkönnyebben megállapítani. Ez főleg azoknak nagy segítség, akik nem érzékelnek egyéb testi tünetet, illetve menstruációs ciklusuk átlagos hosszára vonatkozóan sincs pontos adatuk.

Ha teherbe estél és azt szeretnéd megtudni, hogy hány napos terhes vagy, illetve mikorra várható a baba, akkor használd az online terhesség kalkulátorunkat!

Hasznos volt? Oszdd meg mással is! Köszönjük! ❤️