Terhességi kalkulátor

Terhességi kalkulátor, amiből minden kiderül. Szeretnéd tudni, hogy hány napos terhes vagy? Kíváncsi vagy arra, hogy mikor fogant a baba és mikorra várható a szülés időpontja? Terhességi kalkulátorunk segítségével mindezt kiszámolhatod. Ehhez mindössze meg kell adnod az utolsó menstruáció első napjának dátumát, illetve a menstruációs ciklusod hosszát (ezt alaphelyzetben a leggyakoribb értékre, 28 napra állítottuk). A terhességi kalkulátor ez alapján kiszámítja azt, hogy hány napja vagy terhes, mikor fogant a baba, illetve becslést is ad a szülés várható időpontjára nézve.

Információk a Terheségi kalkulátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan használjam a terhességi kalkulátor alkalmazást?

Elsőként add meg az utolsó mentstruáció első napjának dátumát, majd a menstruációs ciklusod átlagos hosszát (pl.: 28). A kalkulátor ezt követően kiszámolja a teherbe esés becsült dátumát (vagyis fogantatás kalkulátor is egyben), azt, hogy milyen régóta vagy terhes, valamint a szülés várható dátumát is.

2. Hogyan számol a terhességi kalkulátor?

A terhességi kalkulátorban megadott információk mellett átlagosan 40 hetes, vagy 280 napos várandossággal számolunk, orvosilag ez az elfogadott és a gyakorlatban is alkalmazott érték. Fontos, hogy amennyiben eltérő a menstruációs ciklus, akkor mindenképpen állítsd át az alapértelmezett értéket (28) arra, ami rád jellemző.

3. Mi az a terhességi trimeszter?

A trimeszter a terhesség egy-egy fontos szakaszát jelöli. A legtöbb esetben arra a kérdésre, hogy milyen idős a baba, általában a hetek számával válaszolunk. A trimeszter a tejes terhesség három jól elkülöníthető szakasza. Az első trimeszterben (1-3 hónap) a baba elkezd fejlődni, de még a trimeszter végén sem biztos, hogy ennek komolyan látható jelei vannak. Ebben az időszakban elképzelhető, hogy a mama már hányingerrel is küzd. A második trimeszterben (4-6 hónap) visszatér a mama ereje, az első trimeszterben tapasztalt levertségnek általában nyoma vész. Eben az időszakban a kismamák kívánósabbak is. Az utolsó, 3 trimeszter (7-9 hónap) mind közül a legnehezebb. Ebben az időszakban csökken az energia, s ezzel együtt gyakori a fáradság, levertség érzése. Ebben az időszakban, különösen a trimeszter vége felé kerüljük a stresszt, a fizikai megterhelést, a kismama kapjon minél több nyugalmat, figyelmet és kényeztetést.

4. Szülési kalkulátor – fiú vagy lány, létezik egyáltalán ilyen?

A baba neme a terhesség 12-13 hetében már kideríthető ultrahanggal és lényegében ez az egyetlen biztos módja annak, hogy megtudd a születendő gyermek nemét. Tehát Baba neme kalkulátor, illetve szülési kalkulátor, mely biztosan megmondja a baba nemét, nem létezik. A Baba neme kalkulátorok egyébként általában egy ősi kínai számítási módszer alapján szokták meghatározni a születendő gyermek nemét (ez az anyuka kora és a baba fogantatásának hónapja alapján kalkulál), aminek természetesen semmilyen tudományos alapja nincsen, így ezek a kalkulátorok valójában nem mondanak többet annál, mintha egy pénzérme feldobása alapján döntenék el, hogy mi lesz fiú vagy lány lesz a születendő gyermek neme. Az viszont nagy valószínűséggel meghatározható a szülők szeme színe alapján, hogy milyen színű lesz majd a baba szeme színe.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.