Pálinka hígítás kalkulátor

A Pálinka hígítás kalkulátor segítségével könnyedén kiszámolhatod, hogy mennyi víz szükséges a kívánt alacsonyabb szeszfok eléréséhez.

Mi az a Pálinka hígítás kalkulátor?

Ha otthon főzöl pálinkát, akkor azt fogyasztás előtt még hígítani érdemes.[1]https://hu.wikipedia.org/wiki/Pálinka Az alkoholfokot 20 Celsiusfokos hőmérsékleten mérd meg és a hígítást is ezen a hőfokon végezd el, ha más a hőmérséklet, akkor használj hőfok korrekciós táblázatot.

A hígítás előtt elsőként meg kell tudnod határozni azt, hogy hány fokos a főzet alkoholtartalma, illetve mennyi a térfogata. Az alkoholtartalom méréséhez használj szeszfokmérőt. Ez egy olyan eszköz, amivel könnyedén megmérhető az alacsony cukortartalmú alkoholos italok százalékos alkoholtartalma. A térfogatot bármilyen űrmértékjelzővel ellátott edény segítségével meghatározható.

Ha mindezzel megvagy, akkor már csak azt kell megszabnod, hogy mennyi legyen az szeszesital új alkoholtartalma. Add meg ezeket az adatokat  Pálinka hígítás kalkulátor online felületén és máris mutatjuk, hogy mennyi vizet kell hozzáadnod a kívánt (alacsonyabb) alkoholtartalom eléréséhez.

Milyen vizet használjak a pálinka hígítása során?

A megfelelő hígításhoz – annak érdekében, hogy a pálinka íze, zamata ne változzon -, használj desztillált, vagy ioncserélt vizet a Pálinka hígítás kalkulátor által megadott mennyiségben. A vizet fokozatosan, illetve lassan add hozzá, ez garantálja azt, hogy a főzet íz- és illatvilága harmonikus maradjon. A hígítást követően célszerű újra megmérni a főzet alkoholtartalmát egy szeszfokmérővel, mert a keverési arány a környezeti hőmérséklettől függően pici eltérést mutathat.

Kóstoltad is a pálinkát és kocsiba ülnél? Az alkohol kalkulátor segítségével megtudhatod, hogy kb. mikor vezethetsz újra.

Referenciák

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.