Kutya kora emberi években kalkulátor

Hány emberi éves a kutyád? Erre a kérdésre ad választ a „Kutya kora emberi években” kalkulátor, mely egy teljesen új módszertan szerint a kutya súlyát is figyelembe veszi. Ezen kívül számol azzal is, hogy a kutya és az ember öregedése között nem egyforma a kapcsolat.

Információk a Kutya kora emberi években kalkulátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan számol a Kutya kora kalkulátor?

Régen úgy tartották, hogy 1 kutyaév 7 emberi évnek felel meg. Tehát ha a kutya 10 éves, akkor az ez 70 éves ember korának megfelelő. Kutatások alapján kiderült, hogy ez a viszonylag egyszerű számítás nem megfelelő. A kutya öregedése ugyanis összefügg a méretével. Ezen kívül az is látható, hogy a kutyák az idő elteltével gyorsabban öregednek. Mindezeket a kutatásokat figyelembe véve készült el a Kutya kora emberi években kalkulátor. Ezen felül természetesen számítanak az egyedi jellemzők és még a kutya fajtája is, így a fenti kalkulátor csak becslést ad a kutya ember években kifejezett korára nézve.

2. Mivel tudom meghosszabbítani a kutyám életét?

A kutya élethosszát számos faktor befolyásolja, persze számos kutatás készült, bár ezek egymásnak néha ellentmondanak. A Brit Állatorvosi Szövetség tanulmány szerint például az ivartalanítás a hím kutyák esetében rövidebb élethosszt eredményez, míg a nőstény kutyák esetében éppen fordított a helyzet. Szintén több tanulmány vizsgálta a diétát, illetve ennek a kutya várható életkorára gyakorolt hatását, de az eredmények nem egyértelműek. Az azonban biztos, hogy a kutya korát követőn diéta segíthet az öregség jeleinek csökkentésében, illetve néhány hatás lassításában.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.