Végkielégítés kalkulátor

Gyors, precíz és ingyenes Végkielégítés kalkulátor 2024, mely néhány kattintás után megmondja, hogy jár-e végkielégítés, és ha igen, akkor mennyi. Add meg az alábbi adatokat és máris kiszámoljuk, hogy mekkora a végkielégítés mértéke. A kalkulátor számol azzal a helyzettel is, amikor a munkavállaló védett korban van.

Információk a Végkielégítés kalkulátor 2024 használatával kapcsolatban

1. Hogyan számol a végkielégítés kalkulátor 2024?

A Végkielégítés kalkulátor 2024? a Munka Törvénykönyve (röviden Mt.) alapján, az abban meghatározottak szerint számolja ki, hogy mekkora végkielégítés jár. Természetesen vannak speciális helyzetek, ezért az itt közölt számítások csak tájékoztató jellegűek. Amennyiben felmondtak Neked, mindenképpen konzultálj munkajogásszal, aki pontosan el fogja mondani a jogaidat és persze a kötelességeidet is. Erre egyébként a munkaadót is kötelezi a Munka Törvénykönyve.

2. Mikor jár végkielégítés?

Végkielégítés abban az esetben jár, ha a munkaviszony felmondás útján, vagy a munkáltató jogutód nélküli megszűnésével vagy valamilyen jogviszonyváltás miatt (pl. munkáltató kikerült az Mt. hatálya alól) szűnik meg. Ezen feltételek valamelyikével együtt a végkielégítés további feltétele, hogy a munkaviszony legalább 3 éve fennálljon.

3. Mikor nem jár végkielégítés?

Abban az esetben, ha a fenti feltételek nem teljesülnek, vagyis ha a munkaviszony például rövidebb három évnél, vagy a munkaviszony a munkavállaló felmondásával. Nem jár végkielégítés akkor sem, ha a munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel történt, de a megegyezés úgy szól, hogy nincs végkielégítés.

4. Mekkora a végkielégítés összege, illetve mértéke?

Abban az esetben, ha jár a végkielégítés, akkor a végkielégítés összege a munkában töltött évek alapján kerül elszámolásra az alábbiak szerint. A végkielégítés mértéke alaphelyzetben az alábbiak szerint alakul:

• 3 és 5 évnyi munkaviszony között  1 havi munkabér jár.

• 5 és 10 évnyi munkaviszony között  2 havi munkabér jár.

• 10 és 15 évnyi munkaviszony között  3 havi munkabér jár.

• 15 és 20 évnyi munkaviszony között  4  havi munkabér jár.

• 20 és 25 évnyi munkaviszony között  5 havi munkabér jár.

• 25 évnyi munkaviszony felett 6 havi, vagyis fél évnyi munkabér.

5. Mi van, ha a munkavállalónak már kevesebb, mint 5 éve van hátra, vagyis védett korú és felmondanak neki?

Ha a munkaviszonyt akkor szünteti meg a munkáltató, amikor a munkavállalónak az öregségi nyugdíjig már kevesebb mint 5 éve van hátra, akkor extra végkielégítésre számíthat. Ebben az esetben az alábbiak szerint alakul a végkielégítés:

• 3 és 5 évnyi munkaviszony között  2 havi munkabér jár.

• 5 és 10 évnyi munkaviszony között  3 havi munkabér jár.

• 10 és 15 évnyi munkaviszony között  5 havi munkabér jár.

• 15 és 20 évnyi munkaviszony között  6  havi munkabér jár.

• 20 és 25 évnyi munkaviszony között  8 havi munkabér jár.

• 25 évnyi munkaviszony felett 9 havi, vagyis háromnegyed évnyi munkabér.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.