Jelszó generátor

Online jelszó generátor erős és biztonságos jelszavak készítéséhez. Jelszógenerátorunk segítségével egyetlen kattintással hozhatsz létre igazán erős jelszavakat.

Információk és tippek a Jelszó generátor használatával kapcsolatban

1. Hogyan használjam az online jelszó generátor alkalmazást?

A legegyszerűbb mód, ha az alapbeállítások megtartása mellett rákattintasz a Jelszó Generálás nevű gombra. Ha szeretnél hosszabb jelszót, vagy kizárni bizonyos karaktertípusokat (ami persze csökkenti a jelszó erősségét), akkor kattints a megfelelő jelölőnégyzetre.

2. Mik a jó, erős jelszavak, milyen belépési kódot érdemes generálni és használni?

•Tartalmazzon vegyesen számokat, kis- és nagybetűket, különleges karaktereket, írásjeleket.

•Legyen legalább 12 karakter hosszú.

•Semmiképpen ne tartalmazza az 123, 1234, 12345, 12356 stb. számsorokat, vagy az abc betűit sorrendben, egymás után.

•Ugyancsak kerülendő minden olyan információ használata, ami személyes és/vagy egyértelmű, vagy kis erőfeszítéssel kideríthető (ilyenek például a családtagok nevei, címünk, születési dátumunk, személyi számunk, telefonszámunk, illetve egyéb, akár Facebook-oldalról, Instagram profilból lenyomozható információ).

• Értelmes szó, illetve szavak használata is kerülendő, hiszen ezeket az ún. brute force, vagyis nyers erő módszerével tudják megtörni (lényegében egy szótárfájl segítségével végigpróbálják a tipikus kombinációkat).

3. Milyen időközönként érdemes új jelszót generálni?

Szakemberek véleménye szerint a jelszavakat érdemes 3-6 havonta lecserélni és helyettük újakat generálni és beállítani. Minél fontosabb „valamit” védesz az adott jelszóval, annál gyakrabban.

4. Használhatom ugyanazt a jelszógenerátor által készített erős jelszót több helyen is?

Semmiképpen nem javasoljuk, hiszen ha véletlenül mégis rossz kezekbe kerül a hozzáférésed, akkor nem egy, hanem mindjárt több helyre be tudnak jutni illetéktelenek. Ezért is érdemes a kiemelten fontos online felületeket – például az online bankot – többlépcsős azonosítással védeni. Az ilyen megoldások lényege, hogy a jelszón túl egy átmeneti jelszó (többnyire egy számsor) is generálódik az aktuális tranzakcióhoz. Ez a számsor egy másik csatornán érkezik pl. a mobiltelefonunkra, s ezt kell a jelszó után beírni a banki felületre. Ez az azonosítási módszer biztosítja, hogy még ha valaki meg is tudja a jelszavunkat, nem tud belépni a banki felületre.

5. Hol tároljam biztonságosan a jelszavamat?

• Hiába használja valaki a jelszó generátor alkalmazást a legerősebb beállításokkal, ha aztán az egyébként gyakorlatilag feltörhetetlen és visszafejthetetlen jelszó bárki számára könnyen elérhető. Ezért aztán a jelszót semmiképpen ne a monitorod szélére ragasztott post-iten tárold és persze senkivel ne oszd meg, mert az onnantól kezdve már nem titkos jelszó.

• A bonyolult jelszavak megjegyzésére egy jó módszer, ha az egyes karakterekhez keresünk szavakat, s ezt a mondatot jegyezzük meg. egy viszonylag jó jelszó a következő: M1uN,aCS.Ea76n,s! megjegyezni pedig így tudod „Még 1 új nap, ami csodálatos. Ez a hét hatodik napja, szombat!

• Nyilván nagyon sok jelszót nem biztos, hogy fejben tudsz tartani, erre jók a digitális trezorok vagy más néven jelszókezelő alkalmazások. Ezekben tetszőleges információt tárolhatsz, így jelszavakat is. A trezort pedig védd egy nagyon bonyolult jelszóval, amit rendszeresen cserélj!

6. A kiszamolo.com tárolja a jelszógenerátor által generált jelszavakat?

Nem, természetesen nem tároljuk. A jelszó generátor alkalmazás egyébként is a böngésződben fut, így semmilyen jelszóval kapcsolatos információ nem jut vissza hozzánk. Mindezekkel együtt érdemes figyelni arra, hogy a generált jelszót rajtad kívül senki ne lássa.

7. Még több beállítással rendelkező jelszó generátort keresek, hol találok?

Ha a fenti jelszó generátorhoz képest szeretnéd még pontosabban, részletesebben meghatározni azt, hogy milyen karakterekből és hogyan épüljön fel a jelszavad, illetve akár több száz tételből álló jelszólistákat akarsz egyszerűen és gyorsan létrehozni, akkor használd ezt az online jelszógenerátort.

8. Szeretném ellenőrizni, hogy milyen erős a jelszavam, mit tegyek?

Kattints ide és használd a Jelszó erősség kalkulátor alkalmazásunkat, melynek segítségével könnyen megnézheted, hogy mennyire erős, jó, nehezen kitalálható kódot választottál magadnak.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.