Jelszó erősség kalkulátor

„Mennyire biztonságos a jelszavam?” – teszik fel sokan a kérdést. A jelszó erősség kalkulátor segítségével most könnyen megtudhatod, illetve lemérheted. Írd be a jelszavad, vagy ahhoz hasonlót, hogy ellenőrizd, mennyire könnyen törhető.

Jelszó erősség ellenőrző, mérő kalkulátor

Írd be az ellenőrizni kívánt jelszó erősségét!

 

Hogyan működik a mérés, illetve a jelszó erősség kalkulátor?

• Mitől erős egy jelszó?

A jelszó attól erős, hogy kellően hosszú (legalább 12 karakter) és persze attól is, hogy nehéz kitalálni, mert nem értelmes szavakból, sokkal inkább véletlenszerűen egymás mellé rakott, változatos karakterekből áll. Egy erős jelszó alapvetően így néz ki: S+GfV$%#Rae8. Persze ettől néha el lehet térni, ha például egy bárki által használható wifi hálózathoz keresünk megfelelő guest vendég jelszót, akkor érdemes „vendeg”, „guest” vagy a hálózat nevét megadni, így mindenki könnyen kitalálja, mert ebben a kivételes esetben éppen ez a cél.

• Hogyan használjam a jelszó erősség kalkulátort?

Egyszerűen írd be a jelszavad – ha bizalmatlan vagy, akkor felépítésében egy ahhoz hosnolót – a megadott helyre és a kalkulátor azonnal, már a beírás közben jelzi a jelszó erősségét.

• Mik a leggyakoribb gyenge jelszavak?

Több kutatást is végeztek a témában és arra jutottak, hogy az emberek többsége előszeretettel választja jelszóként, az 123, 1234, 12345, 12356 karaktersorozatot. Ez persze nagy hiba, hiszen a számítógépes bűnözök elsőként éppen a leggyakoribb jelszavakkal próbálkoznak. Szintén nem célszerű a jelszóban elrejteni olyan szavakat, adatok, információkat, amik hozzánk kötődnek és nyilvánosan, vagy kis kutató munka után könnyen elérhetők, beszerezhetők. Ilyenek például a családtagok nevei, a lakcím egy részlete, a munkahely, a kedvenc színek, utazási célpontok, háziállatok születési dátumok. Ezeket mindenképpen kerüljük.

• Mit csináljak, ha a mérés, illetve teszt eredményeként nem erős jelszó jött ki?

Azonnal cseréld le, természetesen erős jelszót nálunk is tudsz egyetlen kattintással online generálni itt. Ha nem egy jelszót, hanem egyszerre akár több tíz elemből álló jelszó listát szeretnél gyorsan készíteni, akkor itt is találsz egy online jelszó generátort, ahol sokkal részletesebb beállításokkal készíthetsz magadnak erős jelszavakat.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.