QR-kód generátor

Ingyenes QR-kód generátor alkalmazás saját QR-kód gyors és ingyenes készítéséhez.  Változtatható méret, beállítható korrekciós tényezők és kódolási sűrűség, egyszerű használat, azonnal letölthető QR-kód online.

QR-kód generátor

{{typeNumber}}

{{correctionLevel}}

Auto (M) L (Alacsony) M (Közepes) Q (Jó) H (Magas)

{{size}}

A QR-kód készítés eredménye

Tippek, trükkök a QR-kód generátor használatával kapcsolatban:

1. Hogyan használjam a QR-kód generátort?

Egyszerűen írd be a „Kódolandó információ” alatti ablakba, amit QR-kódban szeretnél tárolni. Amint elkezded írni a szöveget, a QR-kód azonnal készül hozzá.

2. Hogyan menthetem el QR-kód generátor által készített kódot?

A QR-kód generátor által készített kód lényegében egy PNG formátumú kép, elmenteni úgy tudod, hogy a jobb egérgombbal rákattintasz, majd a „Kép mentése másként” opciót választod a böngészőben.

3. Mit jelentenek a QR-kód generátor beállítási lehetőségei?

QR-kód verzió: Ez egy 0-tól 40-ig terjedő szám, mely azt jelöli, hogy a QR-kód hány egységből épül fel. Minél nagyobb a verziószám, annál több információ tárolható a QR-kódban. A fenti látható QR-kód generátor úgy működik, hogy automatikusan növeli a verziószámot a bevitt információ mennyiségének megfelelően.

Korrekciós szint: Ez a paraméter azt határozza meg, hogy milyen mértékben legyen hibatűrő a kialakított QR-kód. Tekintettel arra, hogy a QR-kód beolvasása eltérő fényviszonyok között történik, és az is előfordult, hogy a generált QR-kódnak nem minden része látszik, ezért fontos, hogy egy-egy hibás beolvasás még ne okozza egyértelműen a kód sérülését. A QR-kód hibatűrő kódjai százalékosan a következő veszteségeket, hibaennyiséget képesek kezelni: L (7%), M (15%), Q (25%), H (30%).

Generált QR-kód mérete: A csúszkával a QR-kód mérete adható meg pixelben, 100 és 500 pixel között. Az alapértelmezés 250, vagyis a generált QR-kód teljes mérete ebben az esetben 250×250 pixel.

4. Hogyan működik a QR-kód generátor, illetve a QR-kód készítés?

A QR-kód készítés egy matematikai algoritmus segítségével történik, mely a Reed-Solomon féle hibakorrekción alapszik. Lényegében ennek köszönhető, hogy pl. a Q korrekciós szinttel készített QR-kódnak akár a negyede is megsérülhet, vagy hiányozhat, a kód ettől még olvasható marad.

5. Hol használhatom a QR-kódot?

Gyakorlatilag bárhol. A QR-kód lényege, hogy kedvezőtlen körülmények között is könnyen beolvasható és a benne tárolt információ könnyedén dekódolható. A QR-kód nagyon jól viseli, ha nem szemből olvassuk be, így névjegyen, pólón, plakáton, egy akár egy mozgó autó oldalára nyomtatva is használható.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.