Hitelkalkulátor

Az általános hitelkalkulátor segítségével megnézheted, hogyan alakul egy hitelfelvétel törlesztése a futamidő alatt. Az általános hitelkalkulátor alkalmas személyi hitel, személyi kölcsön, autóvásárlási hitel, lakáscélú hitel főbb adatainak közelítő számítására. Nézd meg kapcsolódó kalkulátorainkat is, ezek a Hitel előtörlesztés kalkulátor és a Százalék kalkulátor.

Hasznos információk a hitelkalkulátor illetve a hitel felvétel kapcsán

1. Mi alapján számol általában véve a hitelkalkulátor?

A hitel futamideje: A futamidő a hitel törlesztésére szolgáló időtartam. Hossza általában 6 hónaptól akár több évig, évtizedik is terjedhet. A futamidő a hitel folyósítása előtt a hitelszerződésben kerül meghatározásra, természetesen bizonyos feltételekkel módosítható. Nem árt tudni, hogy azonos teljes hitelösszeg mellett minél hosszabb a futamidő, annál kisebb lesz a havi törlesztő részlet, ugyanakkor a hitelkamat miatt ez esetben összességében többet kell majd visszafizetnünk a hitelező pénzintézetnek.

A teljes hitelösszeg: A teljes hitelösszeg az az összeg, melyet a hitel nyújtásakor megkapunk. Egyforma futamidő mellett minél magasabb a teljes hitelösszeg, annál magasabb lesz a havi törlesztő részlet.

Az önrész: Amennyiben a hitelhez önrész is tartozik, azt a hitelkalkulátor levonja a teljes árból (pl. ha egy lakáshitelnél a lakás teljes ára 25 000 000 forint és az önrész 15 000 000, akkor a hitelkalkulátor a kettő különbözetére határozza meg a hitel összegét és a havi hitel törlesztőrészleteket.

2. Milyen személyi jellegű hitelfajták léteznek?

• Szabad felhasználású személyi kölcsön: A személyi kölcsön ezen formája esetén a hitelkalkulátor olyan hitelajánlatokat készít, melyeknél a hitel összege kötöttségek nélkül tetszőleges dologra szabadon felhasználható. Lényegében tehát a szabad felhasználású személyi kölcsön legfontosabb előnye, hogy a hitel révén rendelkezésünkre álló pénzösszeget bármire (akár utazásra, autóvásárlásra, lakásfelújításra, bármilyen eszköz megvásárlására) felhasználhatjuk. A személyi hitel kalkulátor természetesen több bank és hitelintézet ajánlatát egyszerre mutatja be, melyek között könnyedén választhatjuk ki a számunkra legideálisabb hitelt a THM, a havi törlesztőrészlet, vagy akár a teljes összeg szerint válogatva.

Autóvásárlási célú személyi: Autóvásárlásban gondolkodsz, de nem áll rendelkezésedre a teljes összeg? A hitelkalkultár erre az esetre is segítséget nyújt. A hitelcélok közül válaszd ki az qutóvásárlást, majd add meg a felvenni kívánt hitelösszeget, a tervezett futamidőt, illetve a nettó jövedelmedet. Ezek alapján máris mutatjuk a számodra elérhető autóvásárlási hitelajánlatokat.

Lakásfelújítási célú személyi kölcsön: Ez a személyi hitel fajta általában a lakás korszerűsítésére, átépítésére vehető fel és alkalmazható. Jellemzően rugalmas, de a konkrét feltételek bankonként eltérőek lehetnek.

Adósságrendező hitel kalkulátor: Az előnytelen konstrukciójú hitelek sokak életét megkeserítik, pedig van megoldás, hiszen egy kedvezőtlen hitel sokszor kiváltható egy olyan adósságrendező hitellel, melynek alacsonyabb a tőrlesztőrészlete. Nem sikerül időben törleszteni a hitelrészleteket? Szívesen megnéznéd, hogy van-e a jelenlegi hitelnél jobb konstrukció, amivel csökkenthetők a havi terhek? Az adósságrendező hitel kalkulátor máris megadja a választ. Kérd le több bank és pénzintézet hitelajánlatát mindössze néhány kattintással.

4. Mire van általában szükség a személyi kölcsön felvételéhez?

Ez jellemzően annak a függvénye, hogy mi pontosan a hitelcél. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük csokorba, de pontos  információk a hiteligény bejelentésekor állnak rendelkezésre.

Szabad felhasználású személyi kölcsön, lakásfelújítási hitel: Alapvetően állandó jövedelemre van szükség a hitel felvételéhez. A maximális hitel összege a nettó jövedelem alapján határozható meg. Nagyobb összeg esetén adóstárs bevonását is megkövetelheti a hitelező bank.

Adósságrendező hitel: Attól függ, hogy milyen hiteltípus kiváltására szeretnénk felhasználni. A havi jövedelem megléte itt is fontos szempont, ezen felül azok számára ez a lehetőség nem reális alternatíva, akiknek már volt problémája hitel törlesztésével.

Autóhitel: Hasonlóan rugalmas, mint a szabad felhasználású személyi kölcsön, ugyanakkor van néhány korlátozás is. Általában maximálva van a futamidő (84 hónap), illetve a teljes hitelösszeg is (7 millió forint), ugyancsak nem mindegy a nettó kereset, hiszen ennek arányában kerül meghatározásra az is, hogy mennyi lehet a maximális havi törlesztő.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.