Napi folyadékszükséglet kalkulátor

Mennyi vizet kell inni egy nap? Az online napi folyadékszükséglet kalkulátor segítségével most megtudhatod. Ne feledd, nem vagyunk egyformák, így a kapott értékek becsült értékek. Nagy melegben, fizikai munkavégzés, illetve sportolás esetén még több folyadék bevitelére lesz szükséged.

Hasznos információk a napi folyadékszükség kalkulátor használatával kapcsolatban

  • Mit igyunk? Nem kell keresni a különleges forrásokból származó extra ásványvizeket, a csapvíz tökéletesen megfelel. Ha esetleg ásványvízben gondolkodunk, akkor ajánlott szénsavmentes. Folyadékszükséglet pótlásakor mindenképpen kerüljük a cukrozott, illetve cukros innivalókat. A napi folyadékszükséglet természetesen nem csak „tisztán”, pl. csapvíz elfogyasztása révén teljesíthető. Az étkezések során az egyéb táplálékokkal (pl. leves) is jelentős mennyiségű folyadékot vihetünk szervezetünkbe.
  • Mennyit igyunk? A napi folyadékszükséglet kalkulátor segítségével kiszámolhatod, hogy kb. mennyi folyadékra van szükséged (mi egyébként a Mayo Klinika által korábban közreadott képletet alkalmazzuk). A folyadékszükséglet kiszámítása egy egyszerű ökölszabály révén is elvégezheti. E szerint egy felnőtt számára naponta a 2 liternyi folyadékpótlás az ideális, de persze aktív sport, nyári meleg, vagy komoly igénybevételt jelentő, izzadással járó fizikai munkavégzés esetén ennek akár a duplája, triplája is lehet a szükséges bevitel.
  • Mikor igyunk? Nagyobb mennyiséget semmiképpen ne közvetlenül ebéd előtt, közben, illetve utána, mert az ekkor bevitt folyadék az ételt felhígítja az emésztőnedveket, így nem lesz megfelelő az emésztés. A mikor kérdésre a helyes válasz a folyamatosság, illetve az, hogy ne várjuk meg, hogy már szomjasak leszünk. Érdemes a napi folyadékszükségletnek megfelelő ivóvizet palackok formájában bekészíteni és a közelünkben elhelyezni. Előbb utóbb szokássá válik, s onnantól már nem is kell figyelni erre.
Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.