Melltartó méret kalkulátor

Melltartó méret kalkulátor az ideális melltartó kiválasztásához. Egyszerű online számítás a mellméret és mell alatti körméret alapján. ✅ Mindössze a pontos mellbőségre, illetve mell alatti körméretre van szükség, utána pár kattintás és máris mutatjuk a megfelelő kosárméretet.

Információk a melltartó méret kalkulátor, a melltartó méret kiszámítása, és kosármérettel kapcsolatban:

1.  Hogyan kalkuláljuk a mellméret alapján a kosárméretet, illetve a teljes melltartó méretet, avagy hogyan számol a Melltartó méret kalkulátor?

A mellbőségből kivonjuk a mell alatti körméretet, majd ez alapján határozzuk meg a szükséges kosárméretet az alábbiak szerint (az Európai Unióban használt átszámítás alapján készült melltartó mérettáblázat):

* 10-12 cm alatt -> AA kosárméret

* 12 és 14 cm között -> A kosárméret

* 14 és 16 cm között -> B kosárméret

* 16 és 18 cm között -> C kosárméret

* 18 és 20 cm között -> D kosárméret

* 20 és 22 cm között -> E kosárméret

* 22 és 24 cm között -> F kosárméret

* 24 és 26 cm között -> G kosárméret

* 26 és 28 cm között -> H kosárméret

A fenti számítás alapján tehát megkapjuk a melltartó kosárméretet, de az ideális méretű melltartó a betű jelölés előtt még tartalmaz egy számot. Ez a szám nem más, mint a mell alatti körméret 5-re kerekítve. Nézzük mindezt egy példán keresztül. A mellbőség 95 centiméter, míg a mell alatti körméret 82 centiméter. Ha kivonjuk a mellbőségből a mell alatti körméretet, akkor 13 centiméter kapunk eredményül, ez a melltartó mérettáblázat alapján A melltartó kosárméretet jelent. Ezek után már csak az A betű elé kell helyezni a mell alatti körméret 5-re kerekített értékét, ami 80, tehát a szükséges melltartó 80A lesz.

2. Alkalmazható a melltartó méret kalkulátor a fürdőruha kosárméretének meghatározására vagy ott máshogy kell számolni?

Igen, hiszen pontosan ugyanarról a helyzetről van szó. Természetesen itt is, illetve általában véve a melltartó méret kiszámítása során figyelembe kell venni, hogy az eredmények közelítőek, vagyis a kapott eredmény valószínűleg jó lesz, de lehet, hogy mégis egy kisebb, vagy éppen nagyobb melltartó lesz majd kényelmes. A Melltartó méret kalkulátor ugyanis nem tudja figyelembe venni az egyedi testi adottságokat, pl. a mell formáját, pontos elhelyezkedését, hiába mindannyian mások vagyunk.

3. Mi van, ha a melltartó méret számítása alapján éppen a határra esik a kosárméret?

Ez esetben, de egyébként is érdemes a közeli méreteket is felpróbálni a kényelmesen és tökéletesen illeszkedő kosár megtalálása végett.

4. Hogyan adjam meg a mellbőséget, illetve a mell alatti körméretet?

A melltartó méret meghatározása két egyszerű adat alapján történik. Ehhez az alábbi adatokat kell megadni:

Melltartó méret kalkulátor

Mellbőség: Fogd meg a centimétert és vezesd körbe a melled körül úgy, hogy a centiméter laza legyen, de azért passzoljon a melledhez és a mell legszélesebb pontján haladjon át.

Mell alatti körméret: A mell alatti körméret mérése pontosan a mell alatt kell, hogy történjen. Mindenképpen érdemes odafigyelni a mérés közben arra is, hogy a centiméter ezúttal kicsit feszüljön a tested körül.

Ha megvan a fenti két adat centiméterben, akkor egyszerűen gépeld be, majd kattints a Kiszámol gombra és a Melltartó méret kalkulátor máris megadja a számodra javasolt melltartó méretet.

5. Egy kis érdekesség, avagy mióta van melltartó?

Már az ókori Görögországban is viseltek a nők olyan ruhadarabot, melynek funkciója a mellek megtartása volt. A melltartó tervezésének és gyártásának történetében meghatározó szerepet játszottak maguk a hölgyek is. Az első modern melltartót például a német Christine Hardt szabadalmaztatta 1899-ben.
A „kosár” kifejezés ugyanakkor egészen 1916-ig nem volt használatban, mivel nem voltak kosárméretek. A gyártók rugalmas, nyújtható kosárrész készítésére törekedtek, hogy többféle méretű mellre is megfelelő legyen a ruhadarab

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.