Klíma teljesítmény kalkulátor

Eleged van abból, hogy a szobában elviselhetetlen a meleg? Klíma bevezetése előtt állsz és kíváncsi vagy arra, hogy kb. milyen teljesítményű klímára van szükséged? Használd az ingyenes klíma méretezés és teljesítmény kalkulátor alkalmazást és máris megtudhatod.

Klíma-kalkulátor: teljesítmény és méretezés számítása

Add meg a klimatizálni kívánt helyiség pontos paramétereit és egyéb jellemzőit.
Kattints ide a számítás elvégzéséhez és az eredmény megtekintéséhez.

Tippek és hasznos információk a klíma teljesítmény kalkulátor működésével, illetve a szükséges klímateljesítmény számításával kapcsolatban:

1. Miben mérik a klíma teljesítményét?

Wattban, illetve kilowattban (1 kW = 1000 watt). A watt a teljesítmény mértékegysége, az iskolánkban belénk vert mondat szerint 1 wattnyi teljesítményt 1 joulenyi munka 1 másodperc alatt hoz létre. Mivel a nyári melegben egy kisebb szoba kellemes és elviselhető hőmérsékletre történő lehűtés is komoly teljesítményt kíván, ezért a klímák esetében a kW érték terjed el, vagyis egy 1,2 kW-os klíma 1200 watt teljesítményű.

2. Hogyan becsüljük meg a szükséges klímateljesítményt, vagyis hogyan számol a klíma kalkulátor?

Ökölszabály alapján a szükséges klímateljesítményt a szoba térfogata (légköbméter) alapján becsüljünk. 1 légköbméter lehűtéséhez kb. 30-32 wattnyi teljesítmény szükséges, de persze a végső érték függ attól, hogy a szoba milyen mértékben szigetelt és mondjuk földszinti vagy éppen tetőtéri. Utóbbit talán magyarázni sem kell, az általában direkt napsütés miatt a tetőtéri lakások lehűtése még nehezebb, így az átlaghoz képest nagyobb teljesítményre van szükség, az oldalunkon található klíma teljesítmény kalkulátor is ezeket a szempontokat veszi figyelembe.

3. Megjegyzés a klíma kalkulátor eredményével kapcsolatban:

Ne feledd a klíma kalkulátor által megadott érték közelítő (becsült) érték. Amennyiben biztosra akarsz menni, klíma tervezése során mindenképpen kérd szakember segítségét, aki a hűteni kíván helyiség(ek) mérete, tájolása, szigetelése és egyéb paraméterei alapján pontosan meg tudja mondani, hogy milyen teljesítményű klímára van szüksége.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.