Járólap mennyiség kalkulátor

Szeretnéd tudni, hogy mennyi járólapra van szükséged adott felület burkolásához? A járólap mennyiség kalkulátor segítségével gyorsan kiszámolhatod. Kalkulátorunk megmondja, hogy hány m2-ny járólapra lesz szükséged, de a szükséges darabszámot is meghatározza. Amennyiben A járólap között térköz lesz, azt is beleveszi a kalkulációba.

Tudnivalók a járólap mennyiség kalkulátor használatával kapcsolatban:

• Hogyan kell kiszámolni a járólap szükséges mennyiségét, hogyan számol az online járólap kalkulátor?

Alapvetően azt kell elsőként meghatározni, hogy mekkora a burkolandó felület. A legtöbb esetben egy téglalapról van szó, melynek két méretét (szélesség, hosszúság) összeszorozva megkapjuk a burkolandó felület méretét. Ha szeretnénk tudni, hogy ez pontosan hány darab járólapot jelent, úgy a kapott eredményt el kell osztani a járólap méretével, a járólap mennyiség kalkulátor is így számol.

• Kell-e a járólap mennyiség számításakor ráhagyással is kalkulálni?

Igen, érdemes legalább 10 százalékkal többet rendelni a járólapból, ezzel pótolhatjuk a burkolás során keletkező selejtet, a széleken szükséges vágott darabokat, valamint a későbbi sérülésekkor szükséges cserét. Kisebb 5m2 alatti felület esetén érdemes akár 12-15 százaléknyi ráhagyással számolni.

• Mire érdemes odafigyelni a járólap kiválasztása során?

1. Kopásállóságra: Hol fogjuk használni, milyen lesz a terhelés.

2. Csúszásmentesség: R9-től R13-ig terjedő skála alapján mely megmondja, hogy mennyire csúszásmentes az adott járólap (R9 a legjobb).

3. Egyéb esztétikai szempontokra: pl. színe harmonizáljon a környezettel stb.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.