Áfa kalkulátor (bruttóból)

Online áfa kalkulátor az áfa egyszerű és gyors meghatározásához. Tudod a teljes (bruttó) összeget, de szeretnéd tudni, hogy mekkora az áfamentes (nettó) érték? Használd bruttó összegből nettóba átszámoló áfa kalkulátorunkat. Ha nettó értékből szeretnél az áfát is tartalmazó bruttó összeget számítani, akkor kattints ide, erre is van kalkulátorunk.

Információk az Áfa kalkultáror használatával kapcsolatban

1. Mi az áfa?

Az áfa az általnos forgalmi adó rövidítése, ez egy adónem, amely a termékeket és szolgáltatásokat egyaránt érinti. Az áfa lényegében az adott termék / szolgátlatás nettó árához adódik hozzá, mégpedig annak értékével arányosan. Az áfa értéke a legtöbb árucikk esetében 27 százlék, vagyis ha mondjuk egy termék nettó ára 100 forint, akkor arra 27 foritnyi áfa kerül rá, így a termék bruttó ár 127 forint lesz.

2. Hogyan számol bruttóból nettót az Áfa kalkulátor 2024?

A bruttó értékből nettót kiszámoló áfa kalkulátor segítségével azt tudhatod meg, hogy mekkora volt az adott termék nettó ára, vagyis az az érték, ami még nem tartalmazza az áfát.Az előző példánál maradva, ha egy termék bruttó ára 127 forint és tudjuk, hogy az áfa mértéke 27 százalék, akkor abból egy egyszerű százalékszámítással kiszámolható, hogy mennyi volt a termék nettó ára. Ezzel az áfa kalkulátorral tehát azt tudhatod meg, hogy mennyibe kerülne az adott termék, vagy szolgáltatás, ha nem kellene áfát fizetni.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.