Radiátor méretezés kalkulátor

Szeretnéd tudni, hogy milyen teljesítményű radiátor szükséges az adott méretű szobához? Ingyenes Radiátor méretezés kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámolhatod a közelítő értéket a szoba méretei és a szigetelés alapján.

Hasznos információk a Radiátor méretezés kalkulátor által használt közelítő számítással kapcsolatban

1. Radiátor méretezés segédlet, avagy mennyi a szükséges radiátor teljesítmény?

A fenti kalkulátor csak egy becslést ad a szükséges radiátor mennyiségre és méretre vonatkozóan. Az eredményt az alábbi radiátor méretezés képlet alapján számoljuk:

X*Y*Z*K=szükséges radiátor teljesítménye Wattban

A képletben az egyes betűk jelentése a következő:

X – a szoba hossza

Y – a szoba szélessége

Z –  a szoba magassága

K – az 1 legköbméterre jutó teljesítmény korrekciós tényezővel együtt, mely figyelembe veszi az épület szigeteltségét

2. Mit tegyünk, ha új radiátort kell beszerezni, vagy a régit cserélni?

Fontos megjegyezni, hogy a fenti kalkulátorral végrehajtott számítást a szakember által készített pontos műszaki terv nem pótolhatja. A szakember a méretezés során olyan meghatározó műszaki paramétereket is figyelembe vesz, mint pl. a födém típusa, a helyiség melletti fűtött szobák, az ablakok száma és mérete, illetve a fűtés fajtája (a kondenzációs kazánok esetében pl. kicsit túl kell méretezni a radiátorok teljesítményét az alacsonyabb fűtővíz-hőmérséklet miatt).

Érdekel az infrapenel fűtés? Próbáld ki az Infrapanel kalkulátorunkat, amivel egyszerűen és gyorsan meghatározhatod a szükséges infrapanel teljesítményt.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.