Online számológép

Egyszerű online számológép a leggyakrabban szükséges matematikai műveletek (szorzás, osztás, összeadás, kivonás stb.) gyors és egyszerű végrehajtásához. Bevitel során használhatod a számológép billentyűjét vagy közvetlenül a saját számítógéped klaviatúráját.

0
Rad
2nd
(
)
%
1/x
x2
x3
yx
x!
xy
log
sin
cos
tan
ln
sinh
cosh
tanh
ex
Deg
π
EE
Rand
mc
m+
m-
mr
AC
+/–
÷
×
7
8
9
4
5
6
+
1
2
3
=
0
.

Váltás tudományos számológépre

Információk és tippek az online számológép használatával kapcsolatban

1. Mire használható az egyszerű online számológép?

Alapvetően az egyszerű és a mindennapok során gyakran előforduló aritmetikai műveletek egyszerű végrehajtásához. Ez egy alap számológép, így a következő műveletek hajthatók végre a segítségével: szorzás, osztás, összeadás, kivonás.

2. Hogyan használható az online számológép?

Pontosan úgy, ahogy egy számológép általában. Egyszerűen gépeld be a számokat és műveleteket, majd kattints a számológép egyenlőség gombra. A számológép használható a gombokra történő kattintással, mobiltelefonon érintésükkel, illetve a számítógép billentyűzetéről is. Ha egy-egy gombra rákattintasz, akkor a számológép billentyűjének színe egy pillanatra fehérre vált, jelezve ezzel, hogy sikeresen megnyomtad az adott gombot. A számológépben megjelenő számok kimásolhatók és természetesen be is másolhatók a Ctrl+C, illetve a Ctrl+V billentyűkombinációk használatával.  Az online számológép egyébként megjegyzi az utolsó állapotot, tehát ha visszatérsz, az utoljára végrehajtott művelet eredménye látható (ha csak nem törölted azt legutóbb).

3. Mit jelentenek a számológép további gombjai (pl.: mc, m+, m-, mr)?

Az általánosan ismert számításokat, műveleteket jelző gombokon kívül további hasznos funkciók érhetők el speciális gombokon. Ezek jelentése a következő:

[C]          A kijelző törlése (billentyűzetről a DEL gomb).

[mc]      A számológép memóriájának törlése.  

[m+]      A számológép memóriájához adja azt a számot, ami a kijelzőn látható. Ha a számológép memóriájában nincs semmilyen szám tárolva, akkor a kijelzőn látható számot a memóriába menti.

[m-]       Kivonja a számítógép memóriájából azt a számot, ami a kijelzőn látható.

[mr]       A kijelzőn látható számot a számológép memóriájában tárolt számra cseréli.

[+/-]      Megváltoztatja a szám előjelét.

4.Mennyire pontos ez az alap online számológép?

Az egyszerű számológép 15 tizedes jegy pontossággal számol.  Szeretnéd tudni ennek részleteteit és hogy miért van ez így? Akkor olvass tovább és ismerd meg a technikai okokat. Ez annak köszönhető, hogy az egyszerű online számológép Javascript nyelven íródott. A Javascript egy programozási nyelv, ami lehetővé teszi és biztosítja azt, hogy program fusson a böngészőben. Sajnos a Javascript esetében problémás és némi gondot okoz a lebegőpontos számok kezelése. Ezzel együtt jó ha tudod, hogy a legtöbb hagyományos számológép általában csak tíz tizedes jegyig pontos. Ha tehát az itt található egyszerű online számológépet használod, akkor pontosabb és jobb eredményt kaphatsz.

5. Online tudományos számológépre van szükségem, hol találok?

Ha szeretnél komolyabb és bonyolultabb számításokat végezni, akkor használd a szintén online elérhető tudományos számológép alkalmazásunkat.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.