Mikor van anyák napja?

Mikor van anyák napja? Hány nap van még a következő anyák napjáig? A kiszamolo.com anyák napi kalkulátora azonnal megmondja.

Anyák napi visszaszámláló

Anyák napja:

Hátralévő idő a következő anyák napjáig

Mikor van pontosan anyák napja?

Magyarországon az anyák napja minden évben május első vasárnapjára esik.

A következő anyák napja ekkor lesz:

Mióta tartjuk az anyák napját, hogyan jött létre ez az ünnep?

Az anyák megünneplésének gyökerei az ókori Görögországra vezethetők vissza, ahol tavasszal ünnepelték Rheát, az istenek anyját, s vele együtt minden görög anyukát. Az Egyesült Államokban először 1872-ben ünnepelték meg Bostonban az anyák napját Julia Ward Howe Anyák Napi Kiáltványa segítségével. Howe az ünnepséget a háború felszámolására szentelte, és évekig Bostonban ünnepeket szervezett. Eredetileg a béke napjának tekintették az Anyák napját, hogy tiszteljék és támogassák azokat az anyákat, akik a polgárháború folyamán vesztették el fiaikat, férjüket.

Magyarországon egyébként 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első anyák napi ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. Nem sokkal később, egészen pontosan 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját, innentől emlékezünk meg az anyukákról ünnepnap keretében (is).[1]https://hu.wikipedia.org/wiki/Anyák_napja

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.