Kör kerülete és területe (átmérőből) kalkulátor

Szeretnéd tudni a kör területét vagy éppen kerületét és csak a kör átmérője áll rendelkezésre? Használd kalkulátorunkat, mellyel egyszerűen és gyorsan kiszámíttathatod a kör kerületét és területét, mindössze az átmérő értékét kell megadnod.

Kör kerülete és területe (átmérőből) kalkulátor

A kalkulátor használata egyszerű, add meg a kör átmérőjét, majd kattints a Kiszámol gombra. Az eredmény ezt követően alább látható. Ha szeretnéd újra elvégezni a kalkulációt egy másik körre, írd be az új átmérőt, majd ismét kattints a Kiszámol gombra.
Kattints ide a számítás elvégzéséhez és az eredmény megtekintéséhez.
(Abban a mértékegységben, amiben az átmérőt megadtad. Tehát ha pl. az átmérőt centiméterben adtad meg, akkor az itt kapott kerületi adat szintén centiméterben értendő.)
(Annak a mértékegységnek a négyzetében, amiben a kör átmérőjét megadtad. Tehát ha pl. az átmérőt cm-ben adtad meg, akkor az itt kapott területi adat négyzetcentiméterben értendő.)

Információ a Kör kerülete és területe (átmérőből) kalkulátor használatával kapcsolatban:

Hogyan kell kiszámolni a kör kerületét, ha az átmérő áll rendelkezésre?

Ehhez használd a következő képletet: K = d * π, ahol ‘d’ a kör átmérője (ami a sugár kétszerese), π pedig egy állandó, melynek értéke 3,1415

Hogyan kell kiszámolni a kör területét, ha csak az átmérő áll rendelkezésre?

Használd ezt a képletet a terület egyszerű és gyors kiszámításához: A kör területének kiszámolásához szükséges képlet: T = (d/2)2 *π, itt ‘d’ szintén az átmérő, míg π egyenlő 3,1415-el. 

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.