Kilométer-mérföld átváltó

Van egy távolságadatod kilométerben, esetleg egy sebességadatot kilométer/órában és szeretnéd tudni, hogy az hány mérföld, vagy éppen mérföld/óra. Kalkulátorunk segítségével most egy szemvillantás alatt megtudhatod. Ha inkább mérföldről kilométerre szeretnél kalkulálni, akkor használd a Mérföld-kilométer kalkulátort.

Hasznos infók a kilométer-mérföld átváltásról és számításról:

  1. A kilométer az egyik legáltalánosabban használt távolság mérésére használt mértékegység világszerte, de azért akad néhány ország (pl.: az USA, illetve Anglia), ahol angol mérföldben mérnek, s ennek megfelelően az autó kilométerórája helyett mérföldóra van a kocsikban.
  2. Teljesen mindegy, hogy kilométerről váltunk mérföldre, vagy kilométer/óráról (km/h) mérföld/órára (mp/h) a számítás ugyanolyan egyszerű mindkét esetben: az értéket egyszerűen el kell osztani 1,609344-el, ugyanis 1 mérföld 1,609344 kilométer.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.