Internet sebesség mérés

Szupergyors a neted vagy csigalassú? Az internet sebesség mérés segítségével azonnal kiderítheted. Nálunk szolgáltatófüggetlen internet sebesség teszt működik.

Internet sebesség mérés

Szolgáltató Meter.net

Hogyan működik az internet sebesség mérés?

Az internet sebesség teszt úgy működik, hogy a gépedről adatokat küldünk egy vagy több szerverre, illetve le is töltjük azokat. Számos mérést végzünk annak érdekében, hogy valós képet kapj a nálad éppen elérhető internetsebességről. Szolgáltatótól függetlenek vagyunk, világszerte számos mérőközponttal, így tőlünk biztosan valós eredményt kapsz. Nincs más dolgod, mint rákattintani a teszt indítását jelző gombra és máris elvégezzük az internet sebesség mérést.

Miket mér az internet sebesség teszt?

1. Letöltési sebesség mérése

Megmérjük, milyen gyors a letöltés, az eredményt pedig megabit / másodpercben mutatjuk meg neked (Mbits). Minél magasabb ez az érték, annál jobb a neted, hiszen a nagyobb letöltési sebességnél sokkal kevesebbet kell várnod az oldalak betöltésekor, vagy akár nagyobb fájlok letöltése esetén.

2. Feltöltési sebesség mérése

Az internet sebesség mérés keretében azt is pontosan teszteljük, hogy milyen gyors a feltöltés, vagyis a gépedről milyen gyorsan jutnak el az adatok, információk egy célgépre. Az eredményt szintén megabit / szekundumban mutatjuk. Minél magasabb az érték, annál jobb.

3. Ping mérése

A ping azt mutatja, hogy mennyi ideig tart egy adatcsomagnak eljutnia a gépedtől a szerverig, majd vissza. Az eredményt milliszekundumban (ms) mutatjuk. Itt a minél alacsonyabb érték a jobb. Az (alacsony) ping értéknek különösen az online játékok esetében van jelentőségé, ahol akár a másodperc törtrésze alatt zajlanak kritikus események pl. egy online lövölde, mondjuk a Fortnite használata közben. Viszonylag jó ping értéknek mondható a 40 ms alatti érték, ha pedig a pinged 0-10 ms között van, az már igazán remek.

4. Jitter mérése

Számos internet sebesség mérés nem mutatja a jitter értékét, pedig ez is egy elég fontos paraméter. A jitter azt mutatja meg, hogy mennyire változik időben a ping értéke. Lényegében tehár arra vonatkozóan igazít el minket, hogy mennyire stabil az internetkapcsolat. Minél alacsonyabb a jitter értéked, annál jobb, stabilabb a neted.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.