Beszéd–szöveg konvertáló

A Beszéd-szöveg konvertáló segítségével bármilyen élő hangot vagy beszélgetést egyszerűen alakíthatsz át szöveggé. Lényegében a saját hangod felhasználásával azonnal és kényelmesen diktálhatsz, írhatsz, jegyzetelhetsz, vagy bármilyen szöveges dokumentumot, jelentést, blogbejegyzést írhatsz. A beszédet szöveggé alakító alkalmazásunk ingyenes, ráadásul nincs szükség semmilyen program vagy kiegészítő letöltésére, telepítésére, regisztrálására. A diktáláshoz egyszerűen kattints a mikrofon ikonra és máris kezdődhet a hang szöveggé alakítása. Emellett használhatsz számos hang alapú utasítást is.

Élő beszéd átalakítása szöveggéHANGGAL KIADHATÓ PARANCSOK
:.
:,
:?
:!
::
:;
:

Hogyan használjam a Hang-szöveg átalakítót?

A Beszéd-szöveg konvertáló egy mesterséges intelligencia (AI) alapú online eszköz, amely Google Chrome böngészőn keresztül érhető el. Nincs szükség regisztráció és külön programot sem kell telepíteni, azonnal használható. Íme egy rövid útmutató, hogyan kezdd el:

  1. Kattints a mikrofon ikonra.
  2. A böngésződ kéri majd, hogy engedélyezd az oldalunk számára a mikrofonhoz való hozzáférését. Ekkor kattints az „Engedélyezés” gombra.
  3. Kezdj diktálni. Beszélj lassan és érthetően, és ügyelj a helyes beszédmódra a szavak közötti szünetekkel jobb eredmények érdekében.

Eszközünk számos nyelven képes a hang felismerésére és szöveggé alakítására. Ennek köszönhetően hasznos lehet például az adott nyelven a helyes kiejtés tanulásához és a beszédkészség fejlesztéséhez. A beszédfelismerés pontossága meghaladja a 90%-ot, bár az eredmények változhatnak a nyelv, a beszélő, a mikrofon minősége és a környezeti zajok függvényében.

Kérdések és válaszok a hang szöveggé alakítása kapcsán

A hang szöveggé konvertálás során hallja más is, amit mondok, illetve elmentitek a hangomat?

Nem, mentjük el. Mivel az egész applikáció a böngésződben fut, ezért nem is tudunk belehallgatni, illetve lementeni sem az általad elmondott szöveget. Ha a működésről több információt szeretnél megtudni, akkor olvasd el a technikai jellegű kérdéseket.

Hogyan tudok más nyelvekre választani?

A Beszéd–szöveg konvertálónál válaszd ki a nyelvet, illetve azon belül a dialektust, ezt követően pedig ismét kattints a mikrofon ikonra.

Milyen vezérlő parancsok érhetők el a diktálás során?

A diktálás során elérhető számos olyan parancs, amiket ha kimondasz, akkor azokat írásjellé alakít a program. Ezek egyébként a következők: pont, vessző, kérdőjel, felkiáltójel, kettőspont, pontosvessző, illetve új bekezdés. A rendszer csak akkor értelemezi ezeket parancsnak, ha ragozatlanul, nem egy szó részeként hangzanak el. Természetesen ez a lehetőség az összes nyelven elérhető a hang szöveggé alakítása során.

Mit tegyek, hogy még pontosabb legyen a hangom szöveges leirata?

  • Beszélj hangosan és érthetően! Ez segíti a szoftvert abban, hogy pontosan felismerje a szavaidat. (Ehhez használhatod Mikrofon teszt alkalmazásunkat is).
  • Csökkentsd a háttérzajt! A ventilátorok, légkondicionálók, hűtők stb. okozta háttérzaj jelentősen csökkentheti a pontosságot. Próbáld meg csökkenteni a háttérzajt a lehető legjobban.
  • Beszélj közvetlenül a mikrofonba! A közvetlenül a mikrofonba történő beszéd növeli a szoftver pontosságát. Ne légy túl messze mikrofontól!
  • Beszélj teljes mondatokban! A teljes mondatokban való beszéd segít a szoftvernek abban, hogy jobban felismerje a szavaid kontextusát, így jobb eredményt kapsz a beszéd szöveggé alakítás során.

Milyen technológia áll a megoldás mögött?

A Web Speech API, ami egy olyan fejlesztői eszköz, amely lehetővé teszi a weboldalak számára, hogy a látogatók által elmondottakat automatikusan szöveggé alakítsák.

Milyen böngészők támogatják a Web Speech API-t?

A Web Speech API jelenleg a Google Chrome és az Edge böngészőkben érhető el. A támogatott böngészőkkel kapcsolatban tovább információt találsz ezen az oldalon.

Hasznos volt? Oszd meg mással is! Köszönjük! ❤️
Kiszamolo.com logo

Ránk számíthatsz. Az oldalainkon található online kalkulátorok segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyorsan választ kapj a téged érdeklő számszerű kérdésekre.